Rijeka vs. Maribor

KANTRIDA RASPRODANA: Očekuje se veliki nogometni spektakl pod stijenama!

P. N.

Bojan Ban, Nebojša Tomaš, Dejan Božić (Armada), Vedran Babić, Vojko Obersnel i Srećko Juričić/ I. VOLARIĆ

Bojan Ban, Nebojša Tomaš, Dejan Božić (Armada), Vedran Babić, Vojko Obersnel i Srećko Juričić/ I. VOLARIĆ

Kantrida svima nama u Rijeci jako puno znači. Mislim da je ova činjenica da su tjedan dana prije utakmice prodane sve ulaznice najbolje govori koliko su navijači Rijeke vezani za Kantridu - rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel



RIJEKA Nekoliko trenutaka prije početka konferencije za novinare organizirane na centralnoj tribini stadiona na Kantridi otišla je i posljednja ulaznica za ogled nogometaša Rijeke i Maribora (8. rujna, 20 sati) pod legendarnim stijenama. Kantrida je dakle rasprodana, na tribinama će biti 10 tisuća gledatelja, među njima i 600-tinjak gostujućih navijača.


Kud’ ćeš bolje uvertire uoči presice na kojoj su se novinarima obratili Dejan Božić, predsjednik KN Armada, Nebojša Tomaš, glasnogovornik KN Armade, Vedran Babić, ispred organizatora utakmice, Vojko Obersnel, gradonačelnik grada Rijeke, Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke i Bojan Ban, direktor Maribora.


– Inicjativa za ovu utakmicu je krenula davno, Armada, čim smo napustili Kantridu, sanja povratak pod ove stijene.




Tu smo proživljavali najljepše trenutke naše povijesti i čim smo napustili Kantridu maštamo o povratku. Nama je Kantrida više od stadiona, nama je Kantrida povijest, tradicija i brdo emocija – rekao je Božić, a nadopunio ga je i Tomaš.



– Očekuje se veliki spektakl budući da se nakon pet godina vraćamo pod legendarne stijene. Zamolio bi da sve koji dođu na stadion da se pridržavaju uputa kluba navijača. Očekujte veliki spektakl na tribinama – naglasio je glasnogovornik Armade.


Vedran Babić izvjestio je da su sve ulaznice prodane.



– To govori o emocijama naših sugrađana i što njima ova Kantrida znači. Ovim putem bi se zahvalio KN Armada što nam se obratila da pomognemo u dijelu organizacije. Vjerujem da smo svi zajedno napravili dobru priču. Hvala i gradu Rijeci i gradonačelniku Vojku Obersnelu vezano uz potporu za stadion. Isto tako i našoj HNK Rijeci, te Mariboru što su prihvatili ovu inicjativu. Vjerujem da svi s nestrpljenjem očekujemo 8. rujna i ono što nas očekuje toga dana. Vjerujem da svi skupa nećemo to tako skoro zaboraviti – rekao je Babić.


Gradonačelnik Vojko Obersnel otkrio je zbog čega kod njega ovaj povratak Kantridi budi posebne emocije.


– Kantrida svima nama u Rijeci jako puno znači. Mislim da je ova činjenica da su tjedan dana prije utakmice prodane sve ulaznice najbolje govori koliko su navijači Rijeke vezani za Kantridu. Mislim da je ovo dobra inicijativa koja će sigurno ne samo oživjeti Kantridu i probuditi brojna sjećanja nego će nadam se postati putokaz da se i u ovom razdoblju dok Kantrida nije službeni stadion HNK Rijeke mogu odvijati neke utakmice.



Zbog toga smo stadion odmah dali na raspolaganje za odvijanje utakmice. Hvala Upravi HNK Rijeke što su prihvatili inicijativu i Maribora što su se odazvali ovoj utakmici. Za mene osobno ta utakmica ima posebno značenje. Ja sam od mojega rođenja navijač Rijeke, ali ne mogu zaboraviti da je spletom okolnosti moj otac rođen u Mariboru i da je bio jedno vrijeme u mladosti nogometaš Maribora. Dakle, ova utakmica za mene ima dodatni emotivni naboj. Vjerujem da će to biti u pravom smislu riječi sportski spektakl – rekao je Obersnel.


Sportski direktor Rijeke Srećko Juričić vraća se na Kantridu na kojoj je proveo najveći dio svoje igračke i trenerske karijere.


– Prošao sam ovdje sve, dakle otkada sam kao mladi igrač dodavao lopte iza gola, kasnije kao igrač kada smo ušli u Prvu ligu pa osvajali Kupove Jugoslavije i igrali velike europske utakmice. Kasnije sam kao trener vodio momčad u finalu Kupa protiv Croatije, a onda doživio lijepe trenutke i kao sportski direktor za osvajanja Kupa u Superkupa.



Sigurno da me vežu velike emocije za ovaj stadion i drago mi je što ćemo igrati s Mariborom koji ima velike uspjehe u Europi. Sastat će se dva kluba ponajuspješnija kluba u Europi s ovih prostora posljednjih godina, a tako nešto ova Kantrida i zaslužuje – rekao je nekadašnji kapetan i branič Rijeke.


 



U prodaji su ostale još jedino lože. Prodavat će se po cijeni od 500 kuna (dobiva se za to i šal od HNK RIjeke, te parking), a prihod će biti namijenjen KBC-u Rijeka. Iz Armadinih redova najavljuju pravi navijački spektakl, jedinstvu sliku kada igrači izađu na teren. 


– Izvucite svoje stare šalove iz ormara i ladica i podignite ih visoko u zrak kada Badurina zapjeva Najdražu Rijeku. Ako nemate šal onda ćete ga moći nabaviti prije utakmice kada će se prodavati retro šalovi… – poručili su iz vodstva Armade.



Bojan Ban, direktor Maribora, pripomenuo je da se nada će tribine Kantride biti pune i zbog atraktivnog gosta.


– Velika nam je čast da je Maribor izabran kao atraktivni suparnik za odigravanje ove utakmice. Svi znamo koliko ljudima u Rijeci znači Kantrida, znamo i ne smijemo zaboravljati i da je Rijeka puno toga uložila u Rujevicu. Kantrida je specifična zbog ovih stijena i drago nam je ako možemo pomoć da se ovo obilježi kako treba. Svaka čast Armadi, nije baš lako dati si ruku s ove ultras scene. To je velike stvar. Rijeka i Maribor nisu povezani samo zbog Keka, radimo puno više zajedničkih stvari, a imamo i iste probleme. Ponekad nismo tako dobri pa zajedno ispadamo iz Europe, a ponekad smo zajedno u Europi. Hvala u ime Maribora na pozivu, nadam se da će barem malo tribine biti pune i zbog nas, a ne samo zbog Kantride. Bit će spektakl u kojem će svi uživati – kazao je Ban.