Neprimjereno

“Je… će vama Mamić mater”: Koprivničani vikali na suce na Rujevici?

Ivan Volarić

Marko Vešović, Foto: Silvano Ježina

Marko Vešović, Foto: Silvano Ježina

Zakuhalo se u nakon zadnjeg sučevog znaka u prostoru ispod zapadne tribine. S riječke klupe podboli goste da se »ovako ne bacaju na glavu protiv Dinama«, a pojedini članovi gostujućeg stručnog stožera ispratili su suce u svlačionicu povicima »je... će vama Mamić mater!«



RIJEKA Igrači »Rijeke« brzo su izlazili iz domaće svlačionice nakon dramatične pobjede nad »Slaven Belupom«. Reprezentativcima se žurilo na put, poput junaka i strijelca pobjedničkog pogotka Marka Vešovića, kojemu zajedno s Aleksanderom Šofrancem predstoji okupljanje crnogorske vrste uoči kvalifikacijskog ogleda protiv Poljske.


– Nekako smo navikli naše navijače na dramatične trenutke ovoga proljeća – započeo je Vešović. – Teška utakmica, ali mislim da smo zasluženo osvojili bodove. Primili smo golove nakon pada koncentracije, što nam se ne smije događati ako želimo ostati na vrhu. Imamo dovoljno vremena da u prvenstvenoj pauzi to ispravimo i da se u tom dijelu stabiliziramo. Kada se boriš za titulu, onda je najvažnije osvojiti tri boda, a sve ostalo pada u vodu.


Igrači »Rijeke« ponovo su iskazali karakter, preokrenuli su još jednu utakmicu ovoga proljeća koja nije slutila na dobro.




– Primili smo gol za 2:2 u nezgodno vrijeme. Možda se u tim trenucima osjećalo malo panike kod nas, možda i kod publike, ali vratili smo se u život i pokazali da smo stvoreni od čvrstog materijala. Ne predajemo se nikada, uvijek idemo dalje i takav pristup nas je nagradio! – objasnio je Vešović, koji ne postiže puno pogodaka, ali obično kada zatrese mrežu to su onda iznimno bitni golovi.


– Igrom slučaja tako ispada. Nisam dao puno pogodaka, ali svaki mi je posebno drag i bitan.Igračima »Rijeke« nakon prvenstvene stanke slijedi gostovanje kod »Cibalije«. Vinkovci su posljednja postaja uoči derbija proljeća s »Dinamom« na Rujevici.

– Imamo dosta vremena da se u prvom redu odmorimo i popravimo neke stvari u našoj igri. Imali smo iza sebe težak period. Nakon toga slijedi teško gostovanje u Vinkovcima, a onda treba u derbiju s »Dinamom« pokazati tko je spreman za sam vrh – poručio je Vešović.


Inače, zakuhalo se u nakon zadnjeg sučevog znaka u prostoru ispod zapadne tribine. S riječke klupe podboli goste da se »ovako ne bacaju na glavu protiv Dinama«, a pojedini članovi gostujućeg stručnog stožera ispratili su suce u svlačionicu povicima »je… će vama Mamić mater!«.


Tražili su prekršaj Andrijaševića nad svojim braničem uoči Vešovićeva trećega pogotka. Dojam je, međutim, da Jović i njegovi pomoćnici nisu pogriješili ni u toj, pa ni u većini drugih situacija