Kažnjen zbog prozivke

Igor Štimac više nije trener Zadra

Hina

Foto NL arhiva

Foto NL arhiva

Štimac je na konferenciji za medije izjavio kako klub nema podršku grada Zadra, ostao je bez 19 igrača, te nema infrastrukturu za povratak u Prvu ligu.

ZADAR Igor Štimac u četvrtak je podnio ostavku na dužnost trenera Nogometnog kluba Zadar, samo dan nakon što je obavio prozivku pred početak priprema za novu sezonu u kojoj će Zadar igrati u drugoj HNL.Štimac je na konferenciji za medije izjavio kako klub nema podršku grada Zadra, ostao je bez 19 igrača, te nema infrastrukturu za povratak u Prvu ligu.

Zadar je prošlu sezonu u Prvoj HNL završio na posljednjem, 10. mjestu sa 32 osvojena boda, tri manje od devete Istre 1961, ali prvoligaški status je izgubio i prije završetka sezone, jer mu Hrvatski nogometni savez (HNS) nije izdao licencu za igranje u prvoj ligi, jer stadion Stanovi ne zadovoljava uvjete.


Predsjednik Nadzornog odbora NK Zadar i zadarski gradski vijećnik Reno Sinovčić na sjednici gradskog vijeća pitao je gradonačelnika Božidara Kalmetu tko će pokriti dug kluba, koji iznosi između četiri i pet milijuna kuna s obzirom da je Grad Zadar većinski vlasnik kluba. Gradonačelnik Kalmeta rekao je kako će odgovor dati u pisanom obliku.