Selekcija za TV serijal

Igor Štimac, stručni stožer i 300 talenata započeli ‘Utakmicu života’

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

Javnost će putem posebne emisije Utakmica života koju od 18. svibnja na Hrvatskoj nogometnoj televiziji svakodnevno vodi Fani Stipković zaviriti u stvarni život nogometaša



 


 


Veliko uzbuđenje, želja za dokazivanjem i uspjehom te promocija sporta ovih dana u Zagrebu obilježavaju početak inovativnog hrvatskog projekta Utakmica života.




Kada su prije nekoliko mjeseci bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić i Ivan Rukavina najavili novi sportski televizijski serijal nisu ni sanjali kakav će interes izazvati.


Započeo je proces uže selekcije u Zagrebu na koji je pozvano gotovo 300 od tisuću prijavljenih kandidata. Na licima mladih talenata očitava se želja za pobjedom ali i istovremeno i pozitivni strah.


 


”Došao sam dati sve najbolje od sebe. Inače igram nogomet u klubu Val iz Kaštela, a ovdje sam došao zbog novih iskustava. Očekujem da će mi stručni stožer prenijeti znanja, a posebno se veselim radu s Igorom Štimcem te ostalim stručnjacima i poznatim sportašima!” – izjavio je Marko Rajčić, 21-godišnjak koji je na Utakmicu života došao iz Kaštela.


 


Stručni stožer čine iskusni profesionalci predvođeni glavnim trenerom Igorom Štimcem, a mlade nogometaše savjetom će voditi kineziolog Mario Kožul, bivši nogometaši Nikola Pokrivač i Tonći Gabrić, Emir Kršlak i drugi stručnjaci.


Talenti prolaze zahtjevnu selekciju koja uključuje cjelodnevne testove u budućem kampu ZAGREBellu. Upravo će ovdje 30 najboljih provesti mjesec dana koji će im sigurno promijeniti život.


”Kandidata je jako puno, a mi ih danas obrađujemo 300-tinjak. Prije svega im treba čestitati, jer imati hrabrosti izaći pred kamere da te gleda čitava nacija u onome što znaš u nogometu nije lako. Čeka nas velik posao tijekom ova tri dana, ali vjerujem da će svi kandidati dati svoj maksimum, a mi ćemo pomoći koliko god možemo!”- izjavio je glavni trener Igor Štimac.


 


Ima li snažnije poruke za promociju sporta i zdravih životnih navika od ostvarenja snova mladićima koji do sada nisu imali prilike ostvariti ih. Javnost će putem posebne emisije Utakmica života koju od 18. svibnja na Hrvatskoj nogometnoj televiziji svakodnevno vodi Fani Stipković zaviriti u stvarni život nogometaša.


 


”Produkcija je organizirana na visokoj profesionalnoj razini. Koordinirane ekipe snimatelja i urednika podijeljene su u pet timova, od kojih svaki prati određen segment serijala. Na taj ćemo način stvarno pokušati dočarati život nogometaša na terenu i izvan njega. Posebno ćemo se truditi da što vjernije prikažemo život nogometaša izvan terena; zanima nas kakvu glazbu slušaju, kako razmišljaju o obrazovanju, kakva je pozicija nogometaša u Hrvatskoj te koji su njihovi snovi!”izjavio je voditelj TV produkcije Dubravko Merlić.


 


Dečke će u idućih mjesec dana posjetiti i brojni poznati sportaši. Podršku projektu već su dali Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Ante Rebić i drugi poznati hrvatski nogometaši. Finale serijala bit će utakmica u kojoj će 11 najboljih kandidata odmjeriti snage s All star ekipom 10. lipnja, a najbolji od njih potpisat će stipendijski ugovor s GNK Dinamo.