Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
13. studenoga 2019.
Ispis članka: Igor Bišćan zadovoljan testom, Armada ga vrijeđala dok je davao izjavu za TV - Novi List

NoviList.hr

Igor Bišćan zadovoljan testom, Armada ga vrijeđala dok je davao izjavu za TV

Zaprešićki odjeci

19. listopad 2018 20:10

Napisao: Portal Novilist.hr

Onih 37 minuta do isključenja je putokaz kako trebamo igrati, da možemo, da trebamo biti mirni i raditi dalje - rekao je trener Rijeke čije izlaganje u kameru Arenesport je pratio arsenal Armadinih uvreda s tribina

Igor Bišćan i Samir Toplak/D. KOVAČEVIĆ

ZAPREŠIĆ Trener "bijelih" Igor Bišćan nije krio svoje zadovoljstvo nakon debitantske pobjede na riječkoj klupi.

- Crveni karton je puno toga promjenio, morali smo se prebaciti u nešto potpuno drugo. Uspjeli smo se u poluvremenu konsolidirati, regrupirati i postaviti kako igrati u nastavku - započeo je Bišćan. - U drugom poluvremenu smo bili dosta čvrsti i pametni. Nisu nam puno toga napravili, ono što je došlo, došlo je iz prekida sa strane. Na kraju s obzirom na situaciju moramo biti zadovoljni. Čestitam dečkima koji su prvo igrali kako spada i stvarili šanse, a onda su se prebacili na nešto drugo i tu su pokazali karakter, ozbiljnost, odgovornosti i požrtvovnost. 

Prekinuli ste crni niz, vjerojatno ćete nešto što je bilo loše zadržali za sebe, a što ste dobro vidjeli?

- Utakmicu bi podijelio na dva dijela, do isključenja i nakon isključenja. Imali smo jako kvalitetan posjed lopte koji nam je na trenutku donosio dosta toga pozitivnoga. S time sam zadovoljan. Nakon toga smo pokazali karakter. I s time sam zadovoljan. Za prvu utakmicu je ovo bio jedan jako dobar test koji smo po meni položili.

 Očekuje vas jadranski derbi u Splitu kod Hajduka koji isto nije u dobroj situaciji?

- Ni mi, ni oni nismo u bajnoj situaciji. Ova pobjeda puno znači za samopouzdanje, puno lakše ćemo se spremati i ići u Split. Spremit ćemo se maksimalno, svjesni smo s kim igramo i kako trebamo igrati. Onih 37 minuta do isključenja je putokaz kako trebamo igrati, da možemo, da trebamo biti mirni i raditi dalje - rekao je Bišćan u mikrofon kolega s Arenasporta. Za vrijeme izlaganja s gostujuće tribine stizale su na njegov račun sočne psovke i uvrede pripadnika Armade što je kod Bišćana stvaralo vidnu nelagodu.

Samir Toplak vratio se na klupu Intera nakon tri utakmice kazne. 

- Nismo uspjeli, iako smo imali tri dobre šanse koje nismo iskoristili. Rijeka je bila bolja u prvom poluvremenu, a u nastavku smo se dignuli. Iz prve njihove akcije u nastavku smo dobili gol. Vratili smo se u utakmicu, ali nismo uspjeli do kraja. Ne možeš očekivati da se vratiš s 2:0, a ne iskoristiš one dvije velike šanse u finišu utakmice - rekao je trener Zaprešićana.