Zoran Zekić

Iako je izgubila dosta igrača Rijeka nije slabija nego prije

Dalibor Keler

Zoran Zekić/Foto Arhiva NL

Zoran Zekić/Foto Arhiva NL

Ovo što imaju od igračaveć je neko vrijeme zajedno i to je njihova snaga - upozorava trener Osijeka.



OSIJEK Drugo gostovanje nogometaša Osijeka ove sezone u HNL-u i drugi derbi. Onaj prvi u Maksimiru nije prošao dobro. Više zbog načina na koji se Osijek predstavio nego zbog rezultata. Zbog toga trener bijelo-plavih Zoran Zekić danas na Rujevici priželjkuje drugačije, hrabrije izdanje svoje momčadi.


Kada govori o hrabrosti to se isključvio veže uz napadački segment, a ne uz nekakvu »tučnjavu« ili nešto slično. Osijek treba probati napasti, naravno, ne bez mozga i pameti, već kroz ono što se vježbalo posljednih 14 dana.


– Isprobavali smo neke stvari kroz ova dva tjedna. Očekujem nas u boljem izdanju nego li smo to bili u Maksimiru. Nismo puno gostovali od početka sezone, ali sva ta gostovanja bila su vrlo zahtjevna. Ni sada nas ne očekuje drugačija priča. Teren na Rujevici je specifičan. Vrlo je brz, pa ćemo se morati naviknuti na te uvjete jer nemamo u njima mogućnost trenirati. Tamo je atmosfera uvijek nabrijana, Rijeka ima sjajnu podršku publike i zato nitko tko dolazi na taj stadion, govorim o momčadima iz HNL-a, nema pravo reći kako je favorit. Neću govoriti o rezultatu, već o načinu na koji trebamo igrati. Defenzivno je potrabno biti kompaktan i pravovremen, ali to nije sve što želim. Volio bih kada bismo bili hrabriji u pasu i ulascima iz drugog plana, kada bismo pokazali inicijativu u ofenzivnom dijelu igre. To nam je nedostajalo protiv Dinama. Uvijek nas sputa taj nekakav grč. Za njega nema razloga jer ovo je derbi, a u njemu nitko ne bi trebao igrai podređenu ulogu – smatra Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka, pa dodaje:




– Želim da se nakon utakmice osjećamo ponosni. I mi i naši navijači. Osijek bi trebao na svakom gostovanju težiti zabiti pogodak ili dva. To možemo ostvariti samo ako će momčad samo malo više vjerovati u sebe i svoje napadačke sposobnosti. Obraniti se možemo od svakoga, ali nije bit u tome, već je ključ koliko ćemo kvalitetno iz te dobre defenzive napasti.


Iako je već prošlo šest kola državnog prvenstva, još ne postoji jasna slika o kvaliteti momčadi koju Osijek u ovom trenutku ima. Otišli su nositelji igre, došlo je »šareno« društvo od kojeg će Zekić u vremenu koje dolazi trebati napraviti momčad koja će biti konkurentna. Rijeka je, pak, također dosta toga izgubila u odnosu na onu šampionsku sezonu, ali ima momčad koja je nešto duže zajedno nego Osijekova.


– Rijeku ne doživljavam slabijom nego prije. Istina je, izgubili su dosta važnih igrača, ali ovo što imaju već je neko vrijeme zajedno i to je njihova snaga. Mi smo, pak, dosta toga mijenjali, pa smatram kako će baš ova utakmica otkriti koliko zapravo vrijedimo – kaže Zekić.


Malo je vjerojatno kako ćemo na djelu vidjeti neke od igrača koji su u Gradski vrt stigli u samom finišu prijelaznog roka. Zekić jednostavno nije imao vremena ili mogućnosti ukopiti ih u momčad jer su tijekom stanke neki od njih bili na reprezentatvim akcijama, a drugi još nisu zreli za debi.