Derbi na Krimeji

I Orijent i Vinogradar igraju efikasni nogomet, gledatelji bi mogli uživati!

Ivan Volarić

Mario Tadejević, Marinko Koljanin i Fausto Budicin/R. BRMALJ

Mario Tadejević, Marinko Koljanin i Fausto Budicin/R. BRMALJ

Znamo skoro sve o Vinogradaru, riječ je o izuzetno kvalitetnoj skupini igrača koja ostvaruje super rezultate u zadnje dvije, tri sezone. Raduje da smo u uzlaznoj putanji, da dobro igramo i ostvarujemo dobre rezultate. I jedni i drugi želimo pobijediti pa očekujem kvalitetnu utakmicu i uz malo sportske sreće kvalitetan rezultat - istanuo je trener Krimejčana



RIJEKA Na Krimeji su održali presicu uoči derbija protiv lidera i novog-starog prvaka Treće HNL zapad Vinogradara koji je na rasporedu ove srijede od 17 sati. U redovima Orijenta 1919 žele pobjedom nad vodećom momčadi lige potvrditi svoje dobre igre u posljednje vrijeme i produžiti niz od četiri uzastopne pobjede.


– Pri kraju smo uspješne sezone i unatoč radnom danu očekujemo dobro popunjenu Krimeju protiv vodećeg Vinogradara. Cijelo prvenstvo smo daleko najgledanija momčad u Trećoj HNL. Momčad se dolaskom trenera Budicina stabilizirala nakon kraće krize i četiri uzastopne pobjede su najbolja pozivnica da dođu vidjeti Vinogradar, ali u prvom redu Orijent 1919 – otvorio je presicu dopredsjednik kluba Marinko Koljanin i prepustio riječ treneru Faustu Budicinu.


– Znamo skoro sve o Vinogradaru, riječ je o izuzetno kvalitetnoj skupini igrača koja ostvaruje super rezultate u zadnje dvije, tri sezone. Raduje da smo u uzlaznoj putanji, da dobro igramo i ostvarujemo dobre rezultate. Pokušavamo igrati dobar i efikasan nogomet, vidim da je to cilj Vinogradara pa očekujem otvorenu utakmicu u kojoj će gledatelji moći uživati. I jedni i drugi želimo pobijediti pa očekujem kvalitetnu utakmicu i uz malo sportske sreće kvalitetan rezultat – istanuo je Budicin.




Budicinov nekadašnji suigrač iz igračkih dana u dresu Rijeke, Mario Tadejević, u posljednje vrijeme krpa sve pozicije u zadnjoj liniji od svoje pozicije lijevoga beka preko stopera pa do desnoga beka.


– Znamo kakva nas utakmica očekuje, sam pogled na ljestvicu govori o kakvom se suparniku radi. Igramo doma i igra nam samo pobjeda. Zadnja četiri kola igramo stvarno dobro i ako nastavimo tako ne vidim razloga zašto ne bi nastavili taj niz i na kraju slavili pred našim navijačima – rekao je Tadejević, a Budicin pokušao odgovoriti na naizgled jednostavno pitanje: Što se to promijenilo na Krimeji da je momčad koja je bila u krizi pod vodstvom novoga trenera počela igrati jako dopadljiv nogomet koji pritom donosi dobar rezultat?


– Nisam bio tu prije pa ne mogu konkretno reći što se promijenilo. Prihvatio sam momčad koja stvarno želi raditi i to mi olakšava posao. Riječ je o skupini momaka koja je fokusirana na zadatke koje im zadajemo kroz treninge i taj pristup, rad na treninzima, se pokazao dobrim za ostvarenje dobrih rezultata i igara koje imamo u posljednje vrijeme. To je bio preduvjet da bi uspjeli nešto konkretno napraviti. Čekaju nas još četiri kola koja će biti zahtjevna i teška, međutim kada radiš na način na koji mi radimo i kada imaš takvu grupu igrača i stožer oko sebe onda je lakše prihvatiti sve te izazove.


S obzirom na uvjerljive partije Orijenta 1919 u posljednje vrijeme prava je šteta što bodovna razlika za prvim Vinogradarom i drugom Dubravom nije manja. 


– Sigurno da mi je žao zbog toga, ali rekao sam već nekoliko puta da se mi brinemo samo o nama i našim igrama i rezultatima. Na kraju sezone ćemo podvući crtu i vidjeti je li to bilo dovoljno ili smo mogli više. Prvenstveno je fokus na nas i bodove koje možemo i hoćemo upisati do kraja sezone – podvukao je Budicin koji će na travnjak moći poslati gotovo najjači sastav. Kartoniranih nema, a tek nakon posljednjeg treninga će vidjeti kakva je situacija s nekolicinom rovitih igrača.


Dopredsjednik kluba Marinko Koljanin osvrnuo se i na klupske drugoligaške ambicije koje su narasle dobrim rezultatima, međutim teško će biti ostvarive ukoliko Dubrava ne ispusti pet bodova prednosti ili se ne dogodi neki preokret u sustavu licenciranja, odnosno ako netko od konkurenata ne dobije licencu. Orijent 1919 bio je trebao dobiti…


– U zadnja četiri kola ne ovisimo sami o sebi, ali mi ćemo se boriti do kraja da osvojimo drugo mjesto koje nas vodi tako gdje na početku nismo ni sanjali da bi mogli doći. Osim tog sportskog dijela mi smo sve napravili da dobijemo licenu i na korak smo od toga da je dobijemo. Duboko sam uvjeren da ćemo 20. svibnja dobiti licencu što je neovisno o tome da li će nam to biti dovoljno za ulazak u Drugu HNL, odnosno da li će netko odustati, veliki korak u cilju stabilizacije kluba. Naš cilj je bila organizacijska i financijska stabilizacija kluba, a rezultati su nam se poklopili i uvidjeli smo da možemo biti u vrhu. Naše drugoligaške ambicije nisu bile takve na početku, a sad su posve jasno izražene. Što se licence tiče ispunili smo sve kriterije osim infrastrukturalnih, a tu smo dobili garancije grada da je sve u tijeku i da će do početka prvenstva biti riješeni glavni uvjeti, dakle postavljene stolice i omogućen poseban ulaz za gostujuće navijače. Očekujemo da će Komisija HNS-a uvažiti te garancije grada – rekao je Koljanin.