Razotkrivene slabosti

Hajduk je opet zakazao u derbiju, a tek slijede pravi ispiti za Splićane

P. N.

Jairo (Hajduk) i Gutieri (Osijek)/Foto PIXSELL

Jairo (Hajduk) i Gutieri (Osijek)/Foto PIXSELL

Nakon početne euforije s početak drugog dijela sezone, kada su bijeli ostvarili šest pobjeda i dva neodlučna ishoda, sada su nanizali dva neuspješna rezultata, poraz od vodeće momčadi na ljestvici  i neodlučan ishod s jednim od izravnih konkurenata za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europske ligu



SPLIT U dva derbija protiv Dinama i Osijeka koje je Hajduk odigrao na svom Poljudu, bijeli su od šest mogćih bodova osvojili samo jedan bod i to u nedjeljnom srazu s Osječanima, pritom nisu niti jednom zatresli mrežu gostuhjućih momčadi. Dvoboj sa momčadi s Drave bio je negledljiv, bila je to još jedna u nizu loših, razočaravajućih prezentacija Hajdukovaca. Bio je to dvoboj bez pravih prigoda.


Nakon početne euforije s početak drugog dijela sezone, kada su bijeli ostvarili šest pobjeda i dva neodlučna ishoda, sada su nanizali dva neuspješna rezultata, poraz od vodeće momčadi na ljestvici i neodlučan ishod s jednim od izravnih konkurenata za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europske ligu. Splićanima slijede  još tri dvoboja s momčadima iz vrha tablice. U narednom kolu gosti su Lokomotive, potom se, 20. travnja na poljudskoj ljepotici igra Jadranski derbi, stiže Rijeke, a zatim Hajduku slijedi gostovanje kod Gorice. Utakmice su to na kojima će bijeli tražiti put do Europe ili kako to trener Oreščanin voli kazati da se „ušuljaju“ u Europsku ligu.


Da se vratimo srazu sa Osijekom. Hajduk je odigralo loše, slabo, bezidejno, vidjelo se koliko je momčadi nedostajao kažnjeni Caktaš. Bez njega teško da mogu nekoga pobijediti, uostalom na sedam utakmica na kojima nije igrao tijekom dosadašnjeg tijeka prvenstvene utrke, Splićani nisu niti jednom slavili. Trener Orešćanin očito ne želi da mu novinari sastavljaju početnu jedanaestoricu, tako je protiv Dinama svih iznenadio neuvođenjem Palaverse i Gyurcsa. Protiv Osijek je pak od prve minute na travnjak poslao dvojicu pomenutih igrača, a najveće iznenađenje je bilo što je od prve minute na travnjak poslao mladog Delića koji nije bio niti na klupi za pričuve protiv vodeće momčadi prvenstva. Svoju pogrešku svjesno ili pak nesvjesno trener je priznao kada je početkom drugog dijela Delića izvukao iz igre.




Saga o Anti Palavresi se nastavlja. Na presici dan prije sraza s Osijekom, Orešćanin je ponudio svoju priču, verziju oko mladog Hajdukovog reprezentativca. Još jednom je Palaversu izvukao iz igre nakon sat vremena susreta. A kada je četvrti sudac podigao mali semoforčić na kojem je bio njegov broj dresa ijepo se vidjelo kako je Ante bio nezadovoljan odlukom Orešćanina. Uistinu ne znamo koji je pravi razlog da se prema Palavresi trener tako ponaša.


Za kraj smo ostavili jedan vrlo važan događaj s Poljuda. Naime, između dvije utakmica protiv Dinama i Osijeka, klub je na svoj službenoj stranici obznanio da je trener Siniša Orešćanin dobio povjerenje čelnika kluba da bude na klupi Hajduka, vodi momčad do ljeta 2020. godine. To dosada nije bila praksa da se treneru pokloni toliko povjerenje. Vrijeme će pokazati da li je ta odluka bila ispravna, i to vrlo brzo jer Hajduka čekaju dvoboji sa Lokomotivom, Rijekom i Goricom. Tanka je na Poljudu nit od euforije do razočarenja!