Vjeruje u momčad

Grci nisu oduševljeni: Trener AEK-a Manolo Jimenez trpi kritike unatoč visokoj pobjedi

Ivan Volarić

Manolo Jimenez trener AEK-a

Manolo Jimenez trener AEK-a

Dobra igra i dobar rezultat sigurno nam daju određenu vjeru i samopouzdanje, ali utakmica protiv »Larisse« nema veze s onom koja nas čeka u četvrtak u Rijeci. Sigurno da ima još mjesta za napredak u našoj igri. I u najboljoj momčadi na svijetu uvijek postoji prostora za poboljšanje – kazao je Jimenez



RIJEKA – Grčki kolege koji pozornije prate AEK nisu baš oduševljeni onime što je pokazala momčad Manola Jimeneza u 4:0 domaćoj pobjedi nad »Larissom«. Mnogo toga će ilustrirati dojam da je »Larissa« jedna od najgorih momčadi koja je u posljednje vrijeme gostovala na Olimpijskom stadionu i da je utakmica mogla završiti 8:0 da se pojedini igrači AEK-a nisu odlučivali na neka nerezonska rješenja u odlučnim trenucima. Neki novinari otišli su korak dalje i počeli preispitivati odluke trenera AEK-a koji još uvijek traži najbolja rješenja u vršku napada. Konkretnije, bivši suigrači iz »Las Palmasa« Marko Livaja i Sergio Araujo barem za sada ne igraju zajedno u vršku napada. Španjolski stručnjak zamjenio je hrvatskog napadača u 76. minuti ogleda protiv »Larisse« i na travnjak poslao Argentinca koji je uzvratio pogotkom.


– Sretna sam zbog toga jer je Araujo ušao u igru i nakon nekoliko minuta pogodio mrežu. Dobio je priliku i pokazao svoju kvalitetu. Međutim, jednako sretan sam i zbog svega što je za momčad učinio Livaja. Zadovoljan sam ukupnim radom i zalaganjem svih naših napadača – rekao je Jimenez, koji je za razliku od klupskih kroničara zvučao zadovoljno nakon visoke pobjede nad »Larissom«.


– Dobra igra i dobar rezultat sigurno nam daju određenu vjeru i samopouzdanje, ali utakmica protiv »Larisse« nema veze s onom koja nas čeka u četvrtak u Rijeci. Sigurno da ima još mjesta za napredak u našoj igri. I u najboljoj momčadi na svijetu uvijek postoji prostora za poboljšanje – kazao je Jimenez i zazvao što brži oporavak standardnog stoperskog para Lampropoulos – Cigrinski.