Prvo kolo EL

EUROPSKA LIGA: Rangers osvojio bod, asistencija Barišića, Sarpsborg stradao kod Bešiktaša

Hina

Borna Barišić i Kyle Lafferty (Rangers)/Foto REUTERS

Borna Barišić i Kyle Lafferty (Rangers)/Foto REUTERS

Lazio je pobijedio Apollon Limassol sa 2:1. Milan Badelj je za Lazio igrao do 61. minute, dok je Anton Maglica u gostujućim redovima igrao prvo poluvrijeme.



ZAGREB Odigrane su sve utakmice 1. kola Europske lige. Izuzev Dinama najuvjerljivije pobjede ostvarili su Sevilla protiv Standarda Liege 5:1, te Arsenal protiv Vorskle 4:2. Zanimljiv je bio i dvoboj dva kluba pod patronatom Red Bulla. Leipzig je poražen doma od Salzburga 2:3. Rijekin krvnik u pretkolu EL, norveški Sarpsborg stradao je 3:1 kod Bešiktaša (Domagoj Vida nije igrao). 


Rangers je gostovanju kod Villarreala odigrao 2:2 uz asistenciju bivšeg kapetana Osijeka Borne Barišić (Nikola Katić nije ulazio s klupe). Duje Ćaleta Car je odigrao cijeli susret za Olympique koji je doma poražen od Eintrachta 1:2. Ante Rebić zbog ozljede nije nastupio za njemački sastav. 


U drugom susretu iz ove skupine Lazio je pobijedio Apollon Limassol sa 2:1. Milan Badelj je za Lazio igrao do 61. minute, dok je Anton Maglica u gostujućim redovima igrao prvo poluvrijeme. Villarreal i Rangers su u susretu skupine G odigrali sjajnu utakmicu sa četiri gola. Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, ali su Škoti iščupali bod.




Rapid je u Beču pobijedio moskovski Spartak sa 2:0. Mateo Barać je odigrao cijeli susret za Rapid, Manuel Martić je ušao u igru u 85. minuti, dok Ivan Močinić nije nastupio.


U skupini K Dynamo Kijev i Astana su odigrali 2:2 nakon što su gosti izjednačili u petoj minuti sudačke nadoknade. Strijelci za Dynamo bili su Viktor Cigankov (11) i Denis Garmaš (45+2), a za goste Marin Aničić (21) i Kristoffer Zachariassen (90+5). Josip Pivarić je igrao cijeli susret za domaćine, dok je Marin Tomasov za Astanu igrao od 88. minute. 


U skupini L Chelsea je na gostovanju u Solunu pobijedio PAOK 1:0, a pogodak odluke zabio je Willian u sedmoj minuti. Mateo Kovačić nije nastupio za Engleze.


Celtic je pobijedio Rosenborg sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Leigh Griffiths u 87. minuti. Filip Benković je igrao cijeli susret za Celtic, dok Jozo Šimunović nije nastupio.


U skupini F Milan je teškom mukom pobijedio F91 Dudelange sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Gonzalo Higuain (59). Alen Halilović je zaigrao za goste u posljednje tri minute, dok je Ivan Strinić još uvijek izvan stroja zbog problema sa srcem.


SKUPINA G


Rapid – Spartak Moskva 2:0


Villarreal – Rangers 2:2


SKUPINA H


Lazio – Apollon 2:1


Marseille – Eintracht 1:2


SKUPINA I


Genk – Malmo 2:0


Bešiktaš – Sarpsborg 3:1


SKUPINA J


Akhisar – Krasnodar 0:1


Sevilla – Standard Liege 5:1


SKUPINA K


Dynamo Kijev – Astana 2:2


Rennes – Jablonec 2:1


SKUPINA L


Vidi – BATE 0:2


PAOK – Chelsea 0:1


SKUPINA A


Ludogorec – Bayer Leverkusen 2:3


AEK Larnaca – Zurich 0:1


SKUPINA B


Celtic – Rosenborg 1:0


Leipzig – Salzburg 2:3


SKUPINA C


Slavia Prag – Bordeaux 1:0


Kopenhagen – Zenit 1:1


SKUPINA E


Arsenal – Vorskla 4:2


Sporting – Karabag 2:0


SKUPINA F


Olympiacos – Real Betis 0:0


Dudelange – Milan 0:1