Prijateljska utakmica na Krku

“Doppieta” Kramarića, zabio i Moises

Ivan Volarić

Rijeka - Grobničan 5:0. Grobničani jednostavno nisu imali šanse. Bilo je samo pitanje kada će procuriti i s koliko golova razlike će završiti neravnopravan dvoboj. Na kraju je vratar Ciani spašavao svoje suigrače od težega poraza



KRK Zahvaljujući razumijevanju čelništva krčkog trećeligaša (trener Krka Marinko Koljanin, bivši direktor Rijeke, morao je odbiti Kekovu ponudu za prijateljskom utakmicom zbog niza rovitih igrača), »bijeli« su u trećem pokušaju ove zime odigrali prijateljsku utakmicu s »Grobničanom« na dobrom travnjaku oko kojega se okupilo gotovo 300  navijača »Rijeke«. Dijelom pristiglih iz Rijeke, a dijelom je riječ o navijačima »bijelih« s otoka Krka. Profitirali su na kraju svi nazočni. Klinci jer su dobili priliku sakupiti autograme i pobliže upoznati svoje uzore, Kek jer je dobio utakmicu na dobrom terenu, navijači jer su vidjeli golijadu, a na kraju i klupska oštarija koja je bila dupke puna nakon utakmice. Bučni Grobničani nisu bili nezadovoljni, ionako većini srce kuca (pored Grobničana) za »bijele«!


Trener »Grobničana« Goran Gajsler dobio je velikodušnu ponudu svojih Bodula (Gajo je iz Malinske) uoči utakmice. Jedan navijač obećao je platiti kavu ako savlada »Rijeku« i sačuvao unaprijed svoj novčanik od bilo kakvih izdataka. Kladioničarskim rječnikom – zicer.  Grobničani jednostavno nisu imali šanse. Bilo je samo pitanje kada će procuriti i s koliko golova razlike će završiti neravnopravan dvoboj. Na kraju je vratar Ciani spašavao svoje suigrače od težega poraza. Treba naravno uzeti u obzir činjenicu da su »crveni« u pripremama, pali su posebno na fizičkom planu u nastavku utakmice.



SRC »Josip Pepi Uravić«. Gledatelja: 300. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka). Strijelci: 1:0 Alispahić (17′), 2:0 Kramarić (26′), 3:0 Moises (45′), 4:0 Kramarić (57′), 5:0 Sharbini (70′). 




RIJEKA: Vargić (od 46′ Prskalo, od 76′ Raspor) – Mujanović (od 46′ Boras), Marić (od 46′ Mitrović), Knežević (od 27′ Lešković), Bertoša (od 46′ Leovac) – Jugović (od 46′ Kvržić), Maleš (od 27′ Brezovec), Moises (od 46′ Močinić), Alispahić (od 46′ Sharbini) – Kramarić (od 65′ Zlomislić), Krstanović (od 46′ Ajayi)


GROBNIČAN: Ciani, Vukelić, Jukić, Nenadić, Miculinić, Glavaš, Sobotinčić, Cianci, Poropat, Prtenjača, Sertić. Još su igrali: Mujdžić, Conjar, Ćufta i Zaharija.



Počelo je pogotkom Alispahića u 17. minuti. Moises je zaradio slobodan udarac na nešto više od 20 metara, a Alispahić desnicom prebacio živi zid i pogodio gornji desni kut – 1:0. Uslijedila je revija promašaja Alispahić (19′), Krstanović (21′), pa Kramarić dvaput (22′, 25′). U drugom pokušaju je išao sam na vratara koji je bio uspješniji. U 26. minuti ponovo je Kramarić (na asisteniju Krstanovića) izašao sam ispred Cianija, ali je za razliku od prethodnih pokušaja bio precizan – 2:0. Treći gol stigao je u 45. minuti. Ciani je odbio Krstanovićev udarac s vrha kaznenog prostora, a Brazilac Moises pritrčao na odbijanac i postigao svoj prvijenac u dresu »Rijeke« – 3:0.


Kek je na odmoru promijenio gotovo kompletnu postavu. U 48. minuti Sobotinčić tukao s 20 metara, a netko od braniča »Rijeke« umalo prevario Prskala. Bio je to jedini pokušaj momčadi s Mavrinaca. U 57. minuti Sharbini je bio asistent, a Kramarić samo podmetnuo nogu za 4:0. U 70. minuti Ajayji je ubacio s lijeve strane, a Sharbini u padu efektno pogodio za 5:0. U 75. i 80. minuti trebalo je biti 6:0 i 7:0, no Ciani je u obje sitaucije vrlo dobro reagirao. U nastavku se u dresu »Rijeke« predstavio Marin Leovac, defanzivno je sve odradio bez greške, a ofenzivno pokazao određeni potencijal. Jedno je sigurno ne nedostaje mu hitrine. Na travnjak nije ulazio Leon Benko. Razlog? – Odmor! – kratko je rekao trener »bijelih« Matjaž Kek po završetku utakmice.