Svjetlo na kraju tunela

DOMAGOJ PAVIČIĆ Nismo pobijedili šest kola, ali ne treba stvarati euforiju od jedne pobjede

Denis Frančišković

Domagoj Pavičić u zaprešićkom "sendviču"/D. KOVAČEVIĆ

Domagoj Pavičić u zaprešićkom "sendviču"/D. KOVAČEVIĆ

Nije nam bilo lako, nismo bili pobijedili šest kola, ali ne treba niti stvarati euforiju od ove jedne pobjede. Moramo ići korak po korak, ali drago nam je zbog ovih bodova tako da sad puni vjere idemo na Poljud, idemo se »pofajtati« i naravno, uzeti sva tri boda – ističe Pavičić



RIJEKA Novi dan, novi trening. Po ustaljenoj špranci nogometaši »Rijeke« pripremaju se za rijetko kad znakovitiji jadranski derbi. Teško se prisjetiti kada su »Rijeka« i »Hajduk« svoj međusobni sudar dočekivali kao petoplasirana i sedmoplasirana momčad! Obje momčadi prošle su ili prolaze fazu krize koja je rezultirala smjenom trenera, a koja je dublje korijenje uhvatila na Poljudu. »Rijeka« je nakon šest kola osjetila slast pobjede u Zaprešiću, »Hajduk« je odigralo obećavajuću »nulu« s »Dinamom«, ali potom je ponovno uzdrman novim porazima od »Osijeka« i »Lokomotive«.


Dojam je da možda riječkim »bijelima« ova utakmica dolazi u boljem trenutku. Napunili su baterije optimizmom, u Zaprešiću su pokazali da nisu zaboravili igrati nogomet, a da mogu dobro funkcionirati i kada gotovo sat vremena igraju s igračem manje.


– U Zaprešiću smo dosta dobro odigrali, posebno je dobro bilo prvih dvadeset minuta, odradili smo kako smo se dogovorili. Znali smo da smo favoriti, trebalo je samo malo smiriti loptu – kaže Domagoj Pavičić, vezni igrač »Rijeke«, jedan od zapaženijih u toliko čekanoj pobjedi. – Zabili smo gol odmah na početku, a imali smo još prilika ali nismo uspjeli odmah riješiti susret. Nakon isključenja morali smo se malo povući, ali pokazali smo karakter do samog kraja i zasluženo smo slavili.


Bili smo momčad




Uz dvostrukog strijelca Čolaka, puno pokretljivijeg i okomitijeg Čanađiju, protiv »Intera« je u fazi kreacije bio zapažen i sam Pavičić. Dojam je da je dobio više slobode u igri, a praktički drugi je pogodak njegovo djelo.


– Ne bih nikoga posebno isticao, odigrali smo kao momčad svi jako dobro. Čolak je zabijao, Čanađija stvarno super odigrao… Meni je Bišćan rekao da se samo smirim i kocentriran i da igram svoj nogomet. Odigrao sam kako znam tu utakmicu, a zasad nemam neku veliku slobodu – dodaje veznjak »bijelih« vjerujući da je napokon došao kraj krizi realizacije.


– Teško smo zabijali golove premda smo dolazili u prilike. Sada dosta radimo na treninzima na tom planu i znamo da moramo popraviti realizaciju. Sada nam se napokon u Zaprešiću otvorilo, a to se moralo dogoditi kad-tad. Čolak je sada zabio, sljedeći put će netko drugi.


Recept iz Zaprešića


Novi trener Igor Bišćan ne krije da u Pavičiću vidi svojevrsnog vođu i kreatora »Rijekine« igre, ali i da svi sudjeluju u igri u oba pravca, dolaze u završnicu…


– Bišćan traži da svi sudjelujemo i u napadu i u obrani. U Zaprešiću smo mogli odmah riješiti utakmicu, ali eto taj crveni karton nas je sputao. Međuitim, izdržali smo do kraja i zato bih pohvalio momčad. Zadovoljni smo Bišćanom, ova dva tjedna koliko smo zajedno sve je super. Radi se dobro, a to je najvažnije… – tvrdi Pavičić najavljući da će momčad na Poljudu istrčati sa sličnim gardom kao i protiv »Intera«.


– Sigurno da nam ova pobjeda puno znači za samopouzdanje. Nije nam bilo lako, nismo bili pobijedili šest kola, ali ne treba niti stvarati euforiju od ove jedne pobjede. Moramo ići korak po korak, ali drago nam je zbog ovih bodova tako da sad puni vjere idemo na Poljud, idemo se »pofajtati« i, naravno, uzeti sva tri boda – jasan je Domagoj.


Ipak, upozorava na opasnost »ranjenog Hajduka«.


– Ipak mislim da ovo nije realno stanje na ljestvici. Koliko god smo slabo startali i mi i »Hajduk«. Još se igra bez gledatelja… Neće biti lako, »Hajduk« je na Poljudu uvijek nezgodan i dobar, ali mi idemo s vjerom u sebe. Moramo ući u utakmicu na isti način kao u Zaprešiću – smatra Pavičić.


Teško mu je reći na kome će biti veći pritisak, »Rijeci« ili »Hajduku«…


Varaždin


– Pa ne znam je li veći na »Hajduku«, možda zato jer igraju doma. Nama je najvažnije da zaredamo s nekoliko dobrih rezultata. A za to moramo dati svaku utakmicu 120 posto, da se vratimo na stare staze.


Nakon Poljuda »bijele« čeka ništa manje zahtjevniji zadatak u Varaždinu kod tamošnjeg istoimenog domaćina u osmini finala Kupa Hrvatske. »Rijeka« je veliki favoriti, ali…


– »Varaždin« će nam biti dosta nezgodan protivnik u ovoj fazi natjecanja. Bore su za ulazak u Prvu ligu, a u svojim redovima imaju i nekoliko bivših igrača »Rijeke« koji će se sigurno biti dodatno motivirani. Favoriti smo i tako se moramo postaviti na terenu. Nema lakih utakmica – kaže Domagoj.