Prijateljski susret

Ćorluka uoči utakmice protiv Meksika: Očekujem da budemo bolji nego u Miamiju

Hina

foto R. Brmalj

foto R. Brmalj



Pouzdani stoper hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Ćorluka, koji će u utorak u Dallasu ponijeti kapetansku traku u prijateljskoj utakmici protiv Meksika, izjavio je kako će taj susret biti još jedan izazovan ispit uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji (14. lipnja – 15. srpnja).


“Meksiko je odlična, čvrsta momčad i sigurno će nam biti još teže nego protiv Perua. Slični su Peruancima, ali pojedinačno snažniji, a momčadska igra možda im je i najveća kvaliteta. Mi ih pobjeđujemo u prijateljskim utakmicama, a oni nas na svjetskim smotrama. Hrvatska će Meksiku također biti dobar test, bit će agresivni, okomiti i brzi kao i uvijek. Od Hrvatske očekujem da bude bolja nego u Miamiju. Rezultat je važan u svakoj utakmici, a raspletom protiv Perua ne možemo biti zadovoljni. Imamo mladih, kvalitetnih igrača koji će dobro zamijeniti šestoricu koja se vratila u Europu, svi oni igraju u dobrim klubovima i vjerujem da tu neće biti problema”, kazao je branič Lokomotiva iz Moskve koji se nedavno vratio na teren nakon desetomjesečnog izbivanja zbog ozljede Ahilove tetive.


Na pitanje kakve su hrvatske šanse u Rusiji Ćorluka je odgovorio:




“U teškoj smo skupini u kojoj je Argentina izraziti favorit. No, na Svjetskom prvenstvu nema lake utakmice i sve će momčadi imati svoju priliku proći skupinu. Moramo ići korak po korak”.


Priliku za dokazivanje protiv Meksika pokušat će iskoristiti i napadač Duje Čop koji je bio kapetan u dvoboj protiv ovog suparnika u 2-1 pobjedi u Los Angelesu prije 10 mjeseci.


“Ta će mi utakmica uvijek biti u posebnom sjećanju s obzirom da mi je pripala čast biti kapetan. Tu priliku nisu imali ni neki drugi igrači koji su ostavili veći trag u reprezentaciji. Rado pamtim i pobjedu u spektakularnoj atmosferi te se nadam sličnim uvjetima i u Dallasu. Meksiko je zahtjevan suparnik, dodatno motiviran upravo tim porazom, a pred svojim navijačima igrat će kao kod kuće, ali Hrvatska ima kvalitetu – tu su sada igrači koji će u budućnosti biti oslonac reprezentacije. Imamo priliku pokazati da smo pravi i boriti se za odlazak na Svjetsko prvenstvo”, kazao je Čop koji smatra kako rezultat ne treba biti imperativ u pripremnim dvobojima pred odlazak u Rusiju.


“U ovim utakmicama treba gledati što treba popraviti prije svjetske smotre. Rezultat će biti najvažniji u Rusiji, eventualne pobjede u SAD-u ne bi značile da smo već sada spremni za Svjetsko prvenstvo. Nikada nije dobro izgubiti, ali izvući ćemo pouke iz poraza od Peruanaca. Ionako smo u pripremnom razdoblju željeli suparnike drukčijeg nogometnog stila kako bismo bili spremniji za takve momčadi u natjecateljskim okršajima”, zaključio je napadač Standarda iz Liegea.


Za razliku od utakmice protiv Perua u petak u Miamiju (0-2) izbornik Zlatko Dalić protiv Meksika neće na raspolaganju neće imati najjaču reprezentaciju jer je šestoricu igrača oslobodio nastavka američke turneje. To su Danijel Subašić (Monaco), Luka Modrić (Real Madrid), Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter) te Nikola Kalinić (Milan).