Kapetan Rijeke

Bradarić uživa s reprezentacijom: ‘Jesam li odigrao zadnju utakmicu za Rijeku? Teško je sada to reći’

Marko Cvijanović

Foto M. Mijošek / GLAS ISTRE

Foto M. Mijošek / GLAS ISTRE

Raduje me svaka reprezentativna akcija, svaki dan u ovoj akciji za mene će biti ispunjenje snova, o tome maštaš kad kreneš igrati nogomet – kaže Bradarić



ROVINJ Filip Bradrić uživa u Rovinju u komotnoj situaciji. Mora samo ostati »živ i zdrav«, Zlatko Dalić više nema nikakvih dvojbi u veznoj liniji »kockastih«. Na konačnom popisu putnika za Svjetsko prvenstvo u Rusiji neće biti mjesta samo za jednoga stopara, svi ostali su sigurni. »Brada« je, dakle, mogao opušteno uživati u kijevskom finalu Lige prvaka…


– Nisam preferirao nijednu momčad, gušt je pogledati takvu utakmicu, pogotovo kad igraju naši momci – kaže Filip Bradarić koji u pravi plan stavlja ozljedu Salaha.


To je najgore od svega, nakon nje »Liverpool« je pao, ponajviše na psihološkom planu. Što se tiče vratara Kariusa, vidjeli smo da je plakao nakon utakmice i tražio oprost. To je sport, to je nogomet, takve se stvari događaju. S druge strane, impresivan je potez Balea, velemajstorski, ono zbog čega se nogomet zapravo gleda.




Najbolje škarice koje ste uživo vidjeli?


– Ostalo mi je u sjećanju, dok sam još bio mali i išao na »Hajdukove« utakmice, Zvone Deranja je zabio ispred mene, mislim protiv »Zagreba«. Cijeli stadion je pet minuta pljeskao. Soudanijev gol za »Dinamo« protiv »Rijeke« bio mi je jedan od najtežih trneutaka, pred kraj utakmice smo primili gol, ali na kraju je sve dobro prošlo.


Jedini ste igrač iz HNL-a, uz vratara Livakovića, koji putuje u Rusiju?


–- Za mene je stvarno velika stvar što sam izborio mjesto u veznom redu, u konkurenciji najboljih svjetskih igrača. Svjetsko prvenstvo je najveće natjecanje, znam da moram biti maksimalno spreman. Nadam se da ćemo biti svi zdravi, Hrvatska ima pravu momčad i dobre šanse za veliki uspjeh.


Jesu li susreti s Brazilom i Senegalom šansa da izborniku date do znanja da i na vas može računati za minutažu u Rusiji?


– Čim sam u krugu očekujem priliku, nije me izbornik tek tako zvao.


Jeste li u »Rijeci« odigrali zadnju utakmicu?


– Teško je o tome pričati, još ne znam. Vidjet ćemo što će se događati idućih dana i mjeseci.


Ostali ste duže od od ostalih igrača iz šampionske momčadi, logično je da krenete dalje?


– Tako se dogodilo, iza mene je još jedna dobra sezona, igrao sam puno utakmica, spreman sam za daljnji iskorak, za nešto više… Raduje me svaka reprezentativna akcija, svaki dan u ovoj akciji za mene će biti ispunjenje snova, o tome maštaš kad kreneš igrati nogomet, sad mogu samo uživati i biti sretan.


Prvi ste igrač »Rijeke« na Svjetskom prvenstvu od Miloša Hrstića i daleke 1982. godine?


– Sigurno da je to velika stvar za mene i cijeli klub koji mi je puno toga dao u ove tri godine. Nadam se da će još igrača u budućnosti iz svih klubova HNL-a ići na SP, to je samo dobro za hrvatski nogomet.