Serie A

Bradarić i Srna igrali od prve minute u pobjedu Cagliarija u Bergamu

Igor Duvnjak

Filip Bradarić

Filip Bradarić



BERGAMO Dva hrvatska asa Mario Mandžukić i Ivan Perišić su dobro raspoloženi dočekali sinoćnji rasplet trećeg kola Serie A nakon što su večer ranije odlično odradili posao za Juventus i Inter. Za razliku od njih nemirni su već neko vrijeme snovi pod Vezuvom nakon što se Napoli, jedan od kandidata za »scudetto«, nasukao u Genovi. Domaći  »blucerchiatti« su razgolitili slabosti kluba velikih apetita koji je već na startu campionata pokazao da mu momčad baš i nije na razini ambicija. Gregoire Defrel, Francuz martinikanskih korijena, u Sampdoriji na posudbi iz Rome, nakon samo nešto više od pola sata igre u dva je navrata nadmudrio napuljsku obranu. U nastavku mu se pridružio i to petom »senator« Fabrizio Quagliarella, rođen 1983. godine, davno i igrač Napolija, svojim 128. prvoligaškim golom. U očajničkim pokušajima preokreta strateg gostiju Carlo Ancelotti je dvadesetak minuta prije kraja dao priliku Marku Rogu, ovaj je u finišu dobio žuti karton.


Filip Bradarić, nekadašnji igrač Rijeke, od početka je zaigrao za Cagliari u Bergamu, kao i bivši kapetan Hrvatske Dario Srna za pun pogodak s Atalantom, zaigrao je od početka i Stipe Perica kod kuće za Frosinone u porazu sa Lazijom. Nasuprot mu se od 90. minute našao sunarodnjak, reprezentativac Milan Badelj, koji je zamijenio matadora Luisa Alberta.Nakon tri runde prvi pratitelj lidera je Sassuolo, koji je u vatrometu golova petardom ispratio pamučnu obranu Genoe.

Rezultati: Fiorentina – Udinese 1:0 (Benassi 73′), Atalanta – Cagliari 0:1 (Barella 45′), Chievo – Empoli 0:0, Lazio– Frosinone 1:0 (Alberto 49′), Sampdoria – Napoli 3:0 (Defrel 11′, 32′, Quaglarella 75′), Sassuolo – Genoa 5:3 (Boateng 34′, Lirola 38′ Babacar 41′, Spolli 45′-ag, Ferrari 62′./Piatek 27′, 83′ Pandev 70′).  Poredak: Juventus 9, Sassulo, Spal 7, Fiorentina, Napoli 6, Atalanta, Inter, Empoli, Roma, Udinese, Cagliari 4, Sampdoria, Milan, Genoa, Lazio 3, Torino 2, Parma, Bologna, Frosinone, Chievo 1.