Kup Hrvatske

Bjelanović i Bogolin odveli Opatijce preko Novigrada do Dinamo

Radovan Trinajstić

Anton Baltazar Bogolin, napadač Opatije/Foto Arhiva NL

Anton Baltazar Bogolin, napadač Opatije/Foto Arhiva NL



OPATIJA Igrališe Opatije. Gledatelja: 100. Sudac :Tomislav Bionda (Zaprešić) 6. Strijelci: 1:0 Bjelanović (24′), 2:0 Bjelanović (37′), 3:0 Bogolin (67′), 3:1 Topić (69′-11m). Žuti kartoni: Bjelanović, J. Rudan, Jukičić, Malinić i Vlatković  (Opatija),  Jelić (Novigrad)


OPATIJA: Iveša 6,5, J. Rudan 6,5, Kovačević 6,5, Jukičić 6,5, Bjelanović 7,5 (od 86′ T. Rudan -), Glavaš 6, Furijan 6,5, Bogolin 6,5 (od 70 ‘ Matulja 6), Pejanović 7 (od 72’ Lucić -), Malinić 6, Vlatković 7.


NOVIGRAD: Nicoletti 6, Jelić 6, Pamić 6, Osmanković  6,5, Mohenski 6 (od 80′ Salihić -), Dukađin 6,5, Topić 6,5 , Bijelić 6 (od 88′ Mahovac -), Miškulin 6,5 , Najhart 6,5, Rivelino 6.




Po teškom terenu i uvjetima koji su bili na granici regularnosti favorizirani domaćini zasluženo su pobijedili ekipu Novigrada i plasirali se u četvrtfinale Kupa gdje ih očekuje susret s Dinamom. Loši uvjeti na terenu u startu su spriječili lijepu i kvalitetnu igru, pa je često dolazilo do padova i proklizavanja igraca, a lopta je teško dolazila do željenog cilja.


Najljepši potez utakmice zbio se u 24. minuti. Dugi prodor Furijana po desnoj strani završava preciznim centaršutom pred gol gostiju gdje se Bjelanović efektno se bacio i zaplivao zrakom iako čuvan od dvojice braniča, te je sa desetak metara glavom pogodio za 1:0. Ponajbolji domaći igrač Marko Bjelanović svojim drugim pogotkom pobrinuo se da prvo  poluvrijeme pripadne njemu. Ponovno je Pejanović na rubu šesnaesterca pravovremeno gurnuo loptu desno do slobodnog Bjelanovića koji iskosa pogađa u bliži kut za 2:1. 


U drugom djelu utakmice uvjeti su se donekle poboljšali utoliko što je prestala padati kiša, ali je dobrano natopljen teren i dalje bio otežavajući faktor igri. Svoju dominaciju Opatijci su okrunili novim pogotkom u 67. minuti. Glavaš pronalazi na lijevoj strani slobodnog Bogolina koji ulazi u gostujući kazneni prostor i preciznim udarcem pogađa gol kraj istrčalog Nicolettija za 3:0. Stekao se dojam da je glavni sudac u 69. minuti nasjeo na glumu Dukađina i dosudio najstrožu kaznu. Siguran realizator kaznenog udarca za 3:1 bio je Topić.