Naprijed - Grobničan

Arnel Petrović u 89. minuti pogodio pobjedu

Denis Frančišković

foto: web

foto: web

Arnel Petrović riješio je pobjednika, a posljednja velika šansa bila je ipak grobnička. I to ona Pilčićeva, majstorski udarac iz okreta završio je milimetarski pokraj vratnice. Grobničani su imali za čime žaliti, Hreljani zbog čega slaviti.



HRELJIN – Igrala se 89. minuta susreta kada je vižljasti Blašković ispremiješao domaću obranu i na desnoj strani majstorski uočio usamljenog Arnela Petrovića na drugoj vratnici koji je rutinski s nekoliko metara plasirao loptu u mrežu – 2:1.


Pričuva Hreljana pokazala se »jokerom« domaćih koji su u nastavku zaigrali nešto bolje, dok su glavninu prvoga poluvremena igrali podređeniju ulogu. »Naprijed« je tako u srazu sa susjedom iz Mavrinaca pretekao Grobničane na ljestvici, došao do vrijedne pobjede koju su domaćini igrači znali isprovocirati, za razliku od gostiju čije je skupo kockanje na kraju stiglo na naplatu. Otišli su s Lonje praznih ruku, a možda su mogli i s tri boda…


Domaći su poveli u 16. minuti nakon atraktivne akcije koju je inicirao Matak dugom loptom za Čopa na desnu stranu, a on je pravovremeno odigrao povratnu za Lončara, bivšeg igrača »Grobničana«, koji je prizemno sa šest metara pogodio po sredini vratiju – 1:0. U 25. minuti Žarković se lažnjakom oslobodio igrača i sa 18 metara dobro tukao, ali točno u dobro postavljenog Vladića.




Grobničani su nakon toga težište igre prebacili na domaću polovicu, imali više prigoda, dok su Hreljani vrebali kontru. U 30. minuti Prtenjača je ostavio loptu za Pilčića na 16 metara, on poluvisoko tukao, pri čemu se lopta odbila do Sharbinija koji se nije snašao. Vratar mu je odnio loptu »ispred nosa«…


U 34. minuti viđene su dvije dobre gostujuće šanse, prvo je Pilčić opasno pucao, a lopta završila u korneru nakon kojega ju je Gundić loše zahvatio u izglednoj poziciji. Pet minuta prije odmora stiglo je poravnanje. Prtenjača je dodao do Fućka koji je loše zahvatio loptu, no dovoljno da je Pilčić iščeprka ispred vratara Cianija za »hladni tuš«, rutinsko pospremanje s nekoliko metara u praznu mrežu – 1:1.


Početkom nastavka gosti su imali šansu utakmice. Sharbini je uzeo loptu Dorčiću kao posljednjem igraču, krenuo sam prema golu i asistirao za Pilčića koji je oklijevao, a Dorčić je stigao njegov udarac zaustaviti na crti! Domaći su uzvratili prigodom Iskre u 69. minuti kada se nakon dodavanja Lukačića našao sam iskosa ispred vratara koji je obranio njegov udarac.


Arnel Petrović riješio je pobjednika, a posljednja velika šansa bila je ipak grobnička. I to ona Pilčićeva, majstorski udarac iz okreta završio je milimetarski pokraj vratnice. Grobničani su imali za čime žaliti, Hreljani zbog čega slaviti.


HRELJIN Utakmica 17. kola: Naprijed – Grobničan 2:1 (1:1). Igralište Lonja. Gledatelja: 170. Sudac: Zvonko Radić (Kastav) – 6,5. Pomoćnici: Vučinić i Barbić (oba Rijeka). Strijelci: 1:0 Lončar (16′), 1:1 Pilčić (40′), 2:1 A. Petrović (89′). Žuti kartoni: Lukačić (Naprijed), Matković (Grobničan).


NAPRIJED: Ciani 6, Kružić 6,5, Matak 6 (od 46′ Dorčić 5,5), Biasiol 6,5, Žarković 6,5, (od 69′ A. Petrović 7), Iskra 6, Čop 6,5, Blašković 7, Lončar 7 (od 90′ Tonković –), Lukačić 6,5 (od 76′ Prpić –), Štimac 6 (od 63′ E. Petrović).


GROBNIČAN: Vladić 6, Golić 6, Vukelić 6,5, Miculinić 6,5, Poropat 6, Sharbini 5,5,, Pilčić 6,5, Fućak 6,5 (od 76′ Conjar –), Gundić 6, Prtenjača 6,5 (od 81′ Matković –), Linić 6.