Teški dani za riječke rukometaše

Zamećani nižu poraz za porazom: ‘Sami smo se doveli u ovu situaciju. Sad se moramo vaditi…’

Igor Duvnjak

POSRTAJI NA STARTU PRVENSTVA – Marin Kružić  / snimio S. JEŽINA

POSRTAJI NA STARTU PRVENSTVA – Marin Kružić / snimio S. JEŽINA

Pred nama je pauza, moramo se skupiti, dobro trenirati i podignuti formu. Valja nam ići dalje, ne možemo sada plakati za onim što je bilo – kaže Kružić



Rukometaši »Zameta«, trener Igor Marijanović te vodstvo kluba već neko vrijeme samo nemoćno šire ruke. Momčad je na terenu blijeda slika onoga što se ljetos priželjkivalo od nje, druga je stvar koliko su te želje bile utemeljene na realnim osnovama ili se nažalost po riječkog rukometnog premijerligaša, samo zidala kula od pijeska.


Nakon »Dubrave« i »Poreča« Zamećanima su ovog puta bodove uzele »Sesvete«, novaci u ligi. Riječani su u napadu bili kao rastrošni kockari koji uludo bacaju u obrani teško stečene adute. Kada je i obrana počela »prokišnjavati«, bilo je jasno da će bodovi otići sa Zameta. Poslije utakmice u domaćem taboru su samo vrtjeli glavama pitajući se kako je došlo do »karambola«.


– Ne znam što bih rekao. Nismo imali koncentracije – konstatirao je iskusni Marin Kružić, čija ljevica nije uspjela povući niz znatno mlađih suigrača prema pobjedi. – Nismo pogađali zicere, bilo ih je »brdo«, previše smo razbranili njihovog vratara. Osim toga nismo realizirali tri sedmerca. Na kraju je palo samopouzdanje i igra u obrani te se na koncu nismo uspjeli izvući. Generalno smo loše odigrali.




Riječka ekipa, značajno redizajnirana u odnosu na onu koja je prošle sezone pružala zapažene partije u Europi, luta labirintima neuspješnih nastupa u koje se uklopio i ovaj sa Zagrepčanima. Kriza je evidentna.


– Situacija je teška, sami smo se doveli u nju, sada se moramo vaditi. Imamo teške nastupe. Pred nama je prvenstvena pauza, moramo se malo skupiti, dobro trenirati i podignuti formu. Valja nam ići dalje, ne možemo sada plakati za onim što je bilo, treba ići naprijed.


Kružić vjeruje da se on i suigrači mogu izdići iz sadašnjih teškoća, popraviti nastalu štetu.


– U stanju smo se izdići, sezona je još duga. Nema razloga da ne bude dobro. Ne možemo se na početku sezone odmah toliko psihološki srušiti, moramo se dignuti – zaključuje Kružić.


Momčadi je dobrodošla ligaška stanka, a čeka se potez klupskog vodstva, odgovori na pitanja iz kuloara hoće li ipak biti dovedena neka pojačanja.