Preslatka navijačica

ZVIJEZDA S NASLOVNICE Tko je djevojčica koja je oduševila navijače “Rijeke”? Upoznajte 6-godišnju Niku

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Iako je Božić još daleko, već znam što ću poželjeti. Da »Rijeka« i druge godine opet bude prvak. I one godine iza, ma, stalno. To mi je najdraži dar od svih koje sam dobila. »Rijeka« mi je najvažnija, uvijek mislim na nju – kaže Nika



RIJEKA Djed Mraz ipak postoji. Barem u slučaju šestogodišnje Nike Struja koja je uoči Božića 2016. godine u svojem pismu poželjela slijedeće: »Dragi Djeda Mraz, ove godine sam bila dobra i za Božić bih htjela da mi doneseš: Elzu u plavoj haljini, neke slatkiše, Winxice Floru ili Bloom, Snjeguljicu, Mašu, neku lutkice i Rijeci naslov prvaka.«.


Šestogodišnjakinja s Pehlina, koja je krasila naslovnicu Novoga lista od 29. svibnja, ne samo da je dobila lutke i slatkiše s popisa, već joj se 21. svibnja napokon ispunila dugogodišnja želja. »Rijeka« je osvojila naslov hrvatskoga nogometnoga prvaka! Pobjedi protiv »Cibalije« i osvajanju povijesnog naslova na Rujevici svjedočila je u društvu mame Darije i tate Marka, a od sreće je poljubila i travu rujevičkoga stadiona.


Ljubomorni dečki 


– Iako je Božić još daleko, već znam što ću poželjeti. Da »Rijeka« i druge godine opet bude prvak. I one godine iza, ma, stalno. To mi je najdraži dar od svih koje sam dobila. Svake godine pitam Djeda Mraza da »Rijeka« bude prvak, željela sam i neke lutke, ali najvažnija mi je »Rijeka«, uvijek mislim na nju. Iako, najluđe mi je bilo što je Djed Mraz kod mene ostavio još jedan dar za mene, jer moj dida Jasmin nema božićno drvce – rekla je Nika Struja, šestogodišnja djevojčica koja je prošle subote bila među mnoštvom Riječana koji su na Korzu dočekali svoje prvake. U tome je nije mogao spriječiti niti umor koji je prvarila nakratko zadrijemavši kod obiteljskih prijatelja uoči odlaska na Korzo. Sve samo da…


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj





– Vidim pehar! Malo mi se spavalo, ali odspavala sam popodne da mogu ići na doček. Bila sam jako uzbuđena. Prije smo gledali utakmicu i navijali. A ja tako glasno navijam da me znaju zaboljeti uši, a ponekad i malo promuknem. Onda se malo nakašljem pa bude bolje – dodala je Nika, srce koje zaista kuca za omiljeni joj klub. Ne samo da se zbog njezine ljubavi prema »Rijeci« mama Daria morala odreći odlaska na utakmice kako bi joj prepustila svoju pretplatu, već se Nika može pohvaliti i bogatim repertoarom navijačkih pjesama. Omiljena joj je »Najdraža Rijeko« koju je na rođendanskoj proslavi svoje bake pjevala s obiteljskim prijateljem Damirom Badurinom.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj



– U vrtiću pjevamo jedino »Rođeni smo svi u 60. minuti«, teta Renata nam pusti tu pjesmu kada je pitamo i onda se mi cure počinjemo derati. Dečki? Oni isto pjevaju, ali mi cure smo lude za nogometom – nastavila je najveća zvijezda obitelji Struja i pehlinarskog vrtića »Mavrica«.


– Pa, u vrtiću su komentirali da sam u novinama. Donijela sam Novi list, stavila ga na stol da se pohvalim, a teta Renata me pitala: Nika, pa što je ovo? Ne sjećam se više što sam joj rekla, zaboravila sam jer sam se kasnije igrala. A moja prijateljica Laura se ukočila čim je vidjela novine jer se začudila da je moja slika izašla na naslovnici. Moja druga najbolja prijateljica Erika mi je rekla: Bravo, Nika. A mama i tata: Zvijezdo moja! Dečki nisu ništa rekli, bili su ljubomorni. Uvijek su ljubormni na cure, pogotovo na one koje idu na utakmice. Nisu niti pogledali, igrali su se.


Među njima je bio i Patrik, Nikin dečko, s kojim bi vrlo vjerojatno od jeseni mogla dijeliti i školsku klupu.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj



Paparazzi 


– Patrik isto voli »Rijeku« i nogomet, ali nije bio na dočeku i nije vidio novine. Nisam ga htjela zvati da pogleda jer znam da mu se ne da. Uvijek kada nas dečki love, on igra nogomet i ne želi mi pomoći. Kao, previše je zauzet. Nije mi došao niti na rođendan. Zašto mi je onda još uvijek dečko? Jer je zaljubljen u mene, a i ja sam zaljubljena u njega. I Fran je u zaljubljen u mene, isto voli nogomet, ali ja nisam zaljubljena u njega. Tako mi stalno govori: Ej, Nika, izvoli prsten. Ja sam mu na to rekla: Hvala, ali ja neću biti tvoja cura. Donio mi ih je već sto, ja ih uzmem, što ću, jer znam da bi me inače cijelo jutro gnjavio.


Ljubav prema nogometu i »Rijeci« Nika je naslijedila od tate Marka, svojedobno igrača »Rijeke«, »Halubjana«, »Klane«, »Lokomotive«…, a čiji je očuh Maks jedan od osnivača Armade. Marko je Niku od malena vodio na domaće utakmice, ubrzo se rodila ljubav



– Imam jednog najdražeg nogometaša, ali on više ne igra. To je moj tata koji je nekada bio golman. I ja sam branila na Olimpijadi vrtića, a sa sobom sam donijela i rukavice koje mi je kupio dida Jasmin. Osvojile smo drugo mjesto, Skoro smo bile prve, ali ja sam i ovako sretna. Dobila sam dvije medalje, zlatnu za sudjelovanje i srebrnu – dodala je mala navijačica »Rijeke«, kojoj se itekako svidjelo što je u žiži interesa. Prvi je, kako sama kaže, intervju odradila poput prave profesionalke, u dresu koji joj je kupio dida Jasmin i sa šalom svojeg omiljenog kluba oko vrata na kojem je autogram Đonija Tafre iz 1998. godine.


Balon za dar 


– Slikanje je dobro prošlo, svidjelo mi se, mogla bih to stalno raditi. Neću nikome reći da ste bili kod mene, čak niti prijateljima u vrtiću, pustit ću ih da se iznenade. Kad su mi mama i tata rekli da ćete doći, rekla sam: Oh, my god! Bila sam cijeli dan uzbuđena. I još sam uvijek. Nikad mi se još nije dogodilo da netko sa mnom radi intervju. Sada ću se morati skrivati od paparazza. Morat ću obući haljinu, staviti šešir i naočale i skrivati se od stabla do stabla – rekla je šestogodišnjakinja s Pehlina koja je za svoje goste pripremila i dar.


– Ova balon je za vas, nono mi je predložio da vam nešto nacrtam i napišem pa sam to i napravila. Ova curica što brani sam ja, tu je i pehar koji je »Rijeka« osvojila. A na balon sam i napisala: Hvala vam na svemu, Nika.


Nika nizašto neće propustiti večerašnji finale Kupa između »Rijeke« i »Dinama«. Njezina prognoza je…


– Utakmicu ću gledati na televiziji, doći će i dida i nadam se da će mi donijeti sladoled. Rezultat? »Rijeka« će pobijediti 6:0!


Valjda je Djed Mraz čuo i ovu Nikinu želju…



Balet i opera 


Osim nogometa i »Rijeke«, Nika Struja jako voli ići u kazalište i crtati.


– Htjela bih trenirati nogomet, ali jednostavno nemam kad jer već imam dvije aktivnosti, idem na talijanski i na zbor. Ali, tata me zato uči svaki dan. Treniramo u dvorištu, ja branim, a tata mi puca. Što bih voljela biti kad budem velika? Pjevačica i balerina. Pjevala bih s nonom Dubom. S nonom idem i u kazalište gledati balet i operu, to mi se jako sviđa. Što će mi biti muž? Pa, nogometaš i onda ću imati tisuću dresova – rekla je Nika.