Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1n
Sutra: 2° 2° 1n
19. prosinca 2018.
Ispis članka: ŽUPARIĆ ZASAD OSTAJE 'Rijeka ima momčad za naslov prvaka. A ja uživam na Rujevici' - Novi List

NoviList.hr

ŽUPARIĆ ZASAD OSTAJE 'Rijeka ima momčad za naslov prvaka. A ja uživam na Rujevici'

Pouzdani stoper

15. lipanj 2018 07:10

Napisao: Orlando Rivetti

Atmosfera u ekipi je sjajna, što nije nebitno. Nema grupica i klanova. Zajedništvo je naša snaga. Po kvaliteti smo uz rame Dinamu i Hajduku – kaže Dario Župarić

Foto D. Javorović / PIXSELL

RIJEKA »Malo Grčke, pa kući u Županju, dani odmora su proletjeli«, kazat će zapovjednik »Rijekine« obrane, jedan od najboljih igrača momčadi s Rujevice Dario Župarić.

– Malo sam umoran, kao da nisam ni stao s treninzima – dodat će Dario.

»Rijeka« je posljednjeg dana svibnja od »Pescare« otkupila Župarićev ugovor. Što se promijenilo?

– Ništa. Kada sam dolazio, prije godinu i pol dana, sebi sam zacrtao napraviti sve da »Rijeka« otkupi moj ugovor. Radio sam na tome, drago mi je da se tako završilo.

Radili ste na tome, dakle zadovoljan ste s epizodom Rujevica?

– Apsolutno. Odigrao sam veliki broj utakmica, osvojili smo dvostruku krunu, sada smo bili drugi... U Europskoj ligi ostavili smo dubok trag.

Proljeće je bilo sjajno, jesen malo slabija, je li plaćen danak – Europi?

– Nitko nije očekivao da možemo stići do »Dinama« – zaprijetiti. Sigurno je Europa napravila svoje, odigrali smo puno utakmica, dvanaest europskih. Ritam je bio naporana. »Dinamo« i »Hajduk« su bili tu u prednosti, bez Europe, ali mi možemo biti ponosni. Pokazali smo da smo europska momčad. Ravnopravno smo igrali s bogatijim klubovima, po novcu i organizaciji. Vidjeli ste gdje je stigao »Salzburg«... Nikome s nama nije bilo lako.

U prvom dijelu »Rijeka« u formiranju?

– Uvijek je to tako, u svakom prijelaznom roku. Igrači odlaze i dolaze. Zimus je klub doveo prava pojačanja, nadomjestio one koji su otišli. Sada su došli Velkovski, Pavelić i Lončar, uklopit će se, takva je »Rijeka«, kvalitetni su, nastavit ćemo u istom pobjedničkom ritmu.

Prolazili ste i kroz krizna razdoblja?

– Poglavito u proljetnom nastavku. Imam problem s bakterijama. Bio sam na pregledu, dobio sam terapiju, vidjet ćemo...

»Rijeka« ima ekipa za naslov prvaka?

– Ima. Atmosfera u ekipi je sjajna, što nije nebitno. Nema grupica i klanova. Kao recimo dok sam bio u Italiji. Zajedništvo je naša snaga. Po kvaliteti smo uz rame »Dinamu« i »Hajduku«.

Stoperi reprezentacije, Lovren, Ćorluka, Vida?

– Ćorluka je inteligentan igrač, čita igru, ozljeda ga nije poremetila. Lovren je kraljevski igrao u »Liverpoolu«. Ako sada ne napravimo nešto na Mundijalu nećemo nikada

Nova inozemna destinacija?

– Klub je puno uložio u otkup mog ugovora, lijepo mi je ovdje. Klub će odlučiti kada dođe vrijeme. Vjerojatno očekuju veću ponudu... Za sada uživam na Rujevici – rekao je Župarić.