Svečanost uoči utakmice

ZASTAVE NAŠIH OČEVA Na jarbolu Kantride opet će osvanuti zastava s prepoznatljivim grbom

Marko Cvijanović

Legendarnu zastavu u svojoj kolekciji čuva Daniel Hunjadi - Dado

Legendarnu zastavu u svojoj kolekciji čuva Daniel Hunjadi - Dado

Odlučio sam za ovu priliku svečano je podignuti na jarbol na kojem se vijorila svih tih godina, a dečki koji su u organizaciji prihvatili su ideju. Budući da sam želio da to bude svečani čin, zamolit ću legendarne igrače Rijeke, Enza Zadela i Milana Radovića, da je zajedničkim snagama opet podignu na jarbol - kaže  Daniel Hunjadi - Dado



RIJEKA Na Kantridi je sve življe. Ne samo zbog činjenice da Riječani uvelike koriste blagodati »babljega ljeta« ne želeći da jesen ikada stigne. Oko stadiona se užurbano priprema velika subotnja manifestacija »Povratak na Kantridu« u okviru koje će se odigrati prijateljska utakmica između nogometeša »Rijeke« i »Maribora«. Neće se samo igrači i navijači »Rijeke« u subotu vratiti na Kantridu. Na jarbolu između istočne gostujuće i C tribine opet će se osvanuti plavo-bijela zastava s prepoznatljivim grbom, koja se ponosno vijorila na Kantridi od sredine sedamdesetih godina prošloga stoljeća do posljednjih službenih dana »Rijeke« podno legendarnih stijena. Zastavu je zaboravu oteo poznati navijač »Rijeke« i zagriženi kolekcionar svega što ima veze s voljenim klubom, Daniel Dado Hunjadi.


– Ja sam za tu zastavu jako emotivno vezan. Ona se vijorila na jarbolu svih tih godina, svjedočila je velikim uspjesima i pobjedama našega kluba, svjedočila je, na žalost, i nekim tužnim i nikad prežaljenim porazima, bila je tu kad su se igrale velike europske i male prvenstvene utakmice, ali i prijateljski susreti, Kvarnerska rivijera… Gledali su u nju i Milan Blažević, Ettore Mazieri, Renato Tich… – kaže Daniel Hunjadi, koji je osmislio nešto vrlo zanimljivo da bi oživio duh nekih prijašnjih romantičarskih nogometnih vremena.


– Eh, da ta zastava može pričati, svašta bi ispričala. Jer, svjedočila je svim velikim uspjesima »Rijeke« u novijoj povijesti. Odlučio sam za ovu priliku svečano je podignuti na jarbol na kojem se vijorila svih tih godina, a dečki koji su u organizaciji prihvatili su ideju. Budući da sam želio da to bude svečani čin, zamolit ću legendarne igrače »Rijeke«, Enza Zadela i Milana Radovića, da je zajedničkim snagama opet podignu na jarbol, mjesto gdje i zaslužuje biti. Barem na jedan dan. Poslije utakmice bit će opet dio moje bogate kolekcije, do konačnog povratka »Rijeke« na Kantridu. Zastava je k’o nova, a da je autentična vidi se na grbu na kojem je dodano slovo H onoga trenutka kad je s neovisnošću Hrvatske naš klub promijenio ime u Hrvatski nogometni klub »Rijeka«.