Navijači

‘V Rikvi rojeni, na Kantridi zgojeni’: Armada Vrbnik oslikala jedan od najljepših murala u slavu “Rijeke”

Edi Prodan



Boljeg uvoda s navijačke strane u večerašnji, po Rijeku u sportskom smislu itekako obećavajući, derbi protiv Dinama u Maksimiru teško da je moglo biti: u Vrbniku je dovršen impresivni četverodijelni mural koji priča nekoliko zanimljivih priča.


Ponajprije tu je odanost Armadi i »Rijeci« koja je – vječna. No, ono što je također zanimljivo, mural pokazuje i veliku unutaržupanijsku koheziju. Koliko god da su Vrbničani, s razlogom, ponosni na svoj kraj, rađaju se u Rijeci.Stoga, njihova povezanost s Rijekom je uistinu od – prvog plača.


Ono što je također poznato, koliko god da je Vrbnik od Rijeke udaljen pedesetak kilometara, nema domaće, baš kao ni gostujuće utakmice na koju ne putuje većina pripadnika Armade iz Vrbnika.Uz njih ide i još mnogo ostalih navijača tako da je postrotno gledano, Vrbnik jedno od najsnažnijih uporišta navijača »Rijeke« uopće.




Umjetnik koji je oslikao mural je Sec, dok je Neven Dminić, također dugogodišnji navijač »Rijeke«, autor fotografija.


Secu je svakodnevno u slikanju pomagalo od najmanje dvoje, pa sve do desetak prijatelja. Ukupno, oslikavanje jednog od najzanimljivijih murala koji pričaju priču o odanosti »Rijeci«, kao što je odmah postao i atrakcija tog višeslojno zanimljivog krčkog grada, trajalo je puna četiri dana.