Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 4n
Sutra: 17° 17° 4n
15. listopada 2019.
Ispis članka: Slabi sudac Zebec je oštetio "modre" na Rujevici, ali penal(i) nisu bili... - Novi List

NoviList.hr

Slabi sudac Zebec je oštetio "modre" na Rujevici, ali penal(i) nisu bili...

Najgori dio derbija

12. svibanj 2019 09:04

Napisao: Portal Novilist.hr

Sudac iz Cestice po običaju nije dobro odradio sudar Rijeke i Dinama s time da ovoga puta više razloga za nezadovoljstvo imaju modri.

Zoran Kvržić, Mario Zebec i Dani Olmo/Foto PIXSELL

RIJEKA Derbi na Rujevici nije mogao zadovoljiti kvalitetom nogometa, niti je ambijent na gotovo polupraznoj Rujevici oduševio. Štoviše bilo je ovo jedno od slabijih izdanja Rijeke i Dinama posljednjih godina. Donekle razumljivo s obzirom na položaj obje momčadi na ljestvici. Dinamo je odavno već osigurao naslov prvaka, a Rijeka će teško ispustiti drugo mjesto. Ipak, najgore od svega na Rujevici je bilo suđenje glavnog arbitra Maria Zebeca. Prema općoj ocjeni opet nije dobro odradio sudar Rijeke i Dinama s time da ovoga puta više razloga za nezadovoljstvo imaju modri. Trener Dinama Nenad Bjelica u nekoliko je navrata pobjesnio na klupi, a posebno nakon dvije situacije koje su se odigrale na rubu riječkoga kaznenoga prostora u prvome poluvremenu.

Na početku utakmice Punčec je postavio klasičnu "gambetu" Atiemwenu koji je gurnuo loptu kraj njega i krenuo prema Slugi, istekom poluvremena na gotovo istom mjestu dogodio se sličan duel More i Župarića. U obje situacije Zebec je dao znak da se igra nastavi iako su igrači Dinama nedvojbeno zaustavljeni na nedozvoljeni način - prekršajem za barem žuti karton. Modri su obje situacije tražili i najstrože kazne, no prema onom što je moguće razaznati iz dostupnih snimki prekršaji su se dogodili izvan granice šesnaesterca. Uostalom, pogledajte i sami...