Srećko Juričić

Povući ćemo poteze, ali moramo razmotriti i donijeti odluke koji će to potezi biti

Denis Frančišković

Damir Mišković i Srećko Juričić/Foto Arhiva NL

Damir Mišković i Srećko Juričić/Foto Arhiva NL

Niti jedan poraz nije ugodan, a ovaj je još malo više bolniji. Pogotovo kad se izgubi s ovako visokim rezultatom na domaćem travnjaku. I još bolniji kad se izgubi od našeg sportskog rivala Dinama. Naravno da sam poslije utakmice razgovarao i s trenerom i sa stručnim stožerom. Razgovarat ćemo i dalje ovaj tjedan - kaže Juričić.

RIJEKA Najnoviji poraz, najveći od kada se igra HNL, očekivano je zabrinuo odgovorne na Rujevici. Rijeka je u posljednjim kolima zaredala s rezultatima ispod svog dugo građenog ugleda, protiv Dinama posljednjih godina igrala jako dobro i bila mu najžešći protivnik u ligaškom natjecanju da bi »modri« u nedjelju »promarširali« Rujevicom neuobičajeno lako i otvorili brojna pitanja.Svježi trener Simon Rožman znakovito je poslije utakmice najavio neke poteze za koje se čini da se će biti doneseni u suradnji s vodstvom struke. Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke, jučer je očekivano bio jedna od traženijih osoba.

– Niti jedan poraz nije ugodan, a ovaj je još malo više bolniji. Pogotovo kad se izgubi s ovako visokim rezultatom na domaćem travnjaku. I još bolniji kad se izgubi od našeg sportskog rivala Dinama. Naravno da sam poslije utakmice razgovarao i s trenerom i sa stručnim stožerom. Razgovarat ćemo i dalje ovaj tjedan – kaže Juričić.


Jeste li razgovarali i s predsjednikom Damirom Miškovićem koji je nazočio derbiju i pretresli aktualnu klupsku problematiku?


– Jesmo. Sjeli smo odmah nakon utakmice i porazgovarali o samom porazu i cijeloj situaciji. Zabrinutost? Sigurno da nitko od nas nije zadovoljan pa tako niti on.




Govori se o određenim potezima prema igračima sljedećih dana. Jesu li u pitanju i neke konkretne sankcije?


– Prvo, nismo htjeli donositi bilo kakve odluke odmah nakon utakmice dok smo još svi bili još vrući. Niti bilo kakve konačne zaključke. Još ćemo detaljnije proanalizirati situaciju, sljedećih dana se sastati i donijeti zaključke kako nastaviti dalje i izaći iz ovoga. Sigurno da nismo zadovoljni s razvojem situacije te igrama i rezultatima posljednjih nekoliko kola. Zato ćemo povući određene poteze, sve u smjeru da u sljedećim kolima izgledamo bolje. A koji će to biti potezi tek ih moramo razmotriti i donijeti.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU