Sastanak u Milanu

POSTIGNUT DOGOVOR Veznjak Rijeke seli u Serie A, evo koliko će “bijeli” zaraditi

Ivan Volarić

Filip Bradarić i Mate Maleš izgleda više neće biti suigrači, Foto: R. BRMALJ

Filip Bradarić i Mate Maleš izgleda više neće biti suigrači, Foto: R. BRMALJ

U Milanu jučer održana završna runda pregovora između klupskih delegacija Rijeke i Bologne



RIJEKA Vijest dana s Rujevice nije još uvijek mogući prijelaz Franka Andrijaševića u »Gent« (Rijeka je navodno odbila ponudu od 3,5 milijuna eura; pregovori se nastavljaju…), ni još uvijek makar teoretski odlazak Josipa Eleza u »Schalke« (transfer vrijedan pet milijuna eura stopirala je promjena trenera u Gelsenkirchenu), a ni mogući dolazak Brazilca Hebera (pregovori sa Slaven Belupom oko visine odštete su u tijeku), već – izvjestan prijelaz Filipa Bradarića u redove »Bologne«.


Naime, jučer je u Milanu održan sastanak dvaju klupskih delegacija. Zamjenik sportskoga direktora Ivan Mance (na telefonsko liniji su sigurno bili predsjednik Damir Mišković i sportski direktor Srećko Juričić) sjeo je za pregovarački stol s Ricardom Bigonijem, sportski direktorom »Bologne«, kojemu su asistirali trener Roberto Donadoni i Marco Di Vaio, nogometni savjetnik Giuseppea Saputa, kanadskog biznismena talijanskih korijena čija tvrtka Impact (proizvodnja i distribucija mliječnih proizvoda) je vlasnik MLS prvoligaša »Monterala«, ali i – »Bologne«.


Milanski sastanak navodno je bio prilično plodnosan, »Rijeka« je u konačnici pristala na ponudu od čak pet milijuna eura, a igračevi zastupnici dogovorili su uvjete četverogodišnjeg ugovora. Sve je dakle dovedeno u završnu fazu, ali transfer neće zaživjeti dok na Rujevici ne dobiju potvrdu da je odšteta uplaćena ili dok ne dobiju bankovnu garanciju da će se potpisani ugovor o transferu ispoštovati.




Naime, u riječkom prvoligašu potaknuti nekim lošim iskustvima iz nedaleke prošlosti ne žele ništa riskirati. Talijanski klubovi su poznati kao neredovite platiše, a osim toga prošloga ljeta na Rujevici su se opekli kada su s »Palermom« sve dogovorili oko transfera Marka Leškovića pa su Talijani u posljednji trenutak promjenili mnoge uvjete očito želeći izbjeći plaćanje svojih obveza u dogovorenim rokovima. Povrh svega tu je i svježi primjer s »Bešiktašom«.


Turski prvoligaš platio je tek dio odštete (4,2 milijuna eura) za Mateja Mitrovića, kojega je kupio prošle sezone, a ostatak će morati isplatiti do kraja lipnja jer će u protivnom ostati bez licence za nastup u Europi.


Doduše, pretpostavka je da je »Bologna« potaknuta kanadskim kapitalom ipak ozbiljan poslovni partner i da će se u sljedećih 24 sata ovaj transfer doista realizirali. Nije nebitno da su na pregovore stigli Donadoni i Di Vaio, koji imaju vrlo visoko mišljenje o veznjaku »kockastih« i »Rijeke«. Navodno baš na Bradariću misle graditi igru svoje momčadi iduće sezone.


Zanimljivo, u »Bologninom« kadru su Umar Sadiq i Orji Okwonko, dvojica bivši polaznika Miškovićeve nigerijske akademije iz Abuje, te daroviti napadač Bruno Petković za kojega je svojevremeno određeni interes iskazivala i »Rijeka«.