Ivan Mance

Morat ćemo se pomučiti da ostanemo drugi, nitko nam neće darivati bodove

Portal Novilist.hr

Ivan Mance/Foto Arhiva NL

Ivan Mance/Foto Arhiva NL

Drugi smo sa solidnom prednosti i imamo dobre izglede tu i ostati. Na kraju krajeva Rijeci je uvijek primaran cilj osigurati Europu. Vjerujem da ćemo to i ostvariti - rekao je zamjenik sportskoga direktora Rijeke



RIJEKA Ivan Mance, zamjenik sportskoga direktora HNK Rijeke, gostovao je u kultnoj radijskoj emisiji Pod stijenama Kantride i između ostaloga se osvrnuo na brojne špekulacije oko mogućeg odlaska Ivana Lepinjice negdje u inozemstvo.


– Svi znaju da je Lepinjica mlad i potentan igrač kojega prati jako puno klubova. Vratio se s posudbe u Zadru, njegov razvoj ide u pravom smjeru. Pokazuje zavidne kvalitete. Neću reći da jurimo i da ga nudimo, ali su njegove kvalitete i godište skrenule pozornost na njega. Stvarno ga prate jako dobri klubovi. Što će se događati to ćemo vidjeti u budućnosti. Sigurno ga nećemo prodavati samo da ga prodamo. Trebamo ga razviti do kraja kako bi na tu scenu došao spreman. Ivan je dečko iz fantastične obitelji, ima prekrasan karakter, zna se ponašati. Razgovarao sam s njim prošli tjedan o svemu što se događalo i njega sva ova pisanja nisu ni taknula. Koncentriran je isključivo na trening. I to mu je pravi put, neka tako i ostane pa mu pravi transfer u budućnosti neće pobjeći – rekao je Mance i osvrnuo se na brojne ozljede u momčadi, konkretnije Ivana Tomečak


– Velika nesreća! Trebao je biti baš pravo pojačanje za nas, međutim tetiva mu stvara velike probleme. Svi u klubu su posvećeni tome 24 sata na dan, ali to je ozljeda koja može trajati duže, a ako se krene ranije može se vratiti, a onda bi to bila jako loša situacija za nas. Još uvijek se nadamo da će u završnici sezone moći igrati. Ako ne bit će zdrav za pripreme.




Osijek je na minus šest bodova, Hajduk na minus devet… Rijeka, dojam je, do kraja prvenstva ima najteži raspored. Možete li zadržati drugu poziciju?


– Dat ćemo sve od sebe, a kao što smo govorili i prijašnjih sezona nakon 36 kola ćemo podvući crtu i vidjeti gdje smo, te donositi zaključke. U dobroj smo poziciji, mislim da ćemo dignuti formu u završnih nekoliko kola, a sigurno da ćemo se morati pomučiti da budemo drugi. Nitko nam neće darivati bodove.


Da li bi se sve osim drugoga mjesta smatralo neuspjehom u kontekstu najava borbe za naslov prvaka prošloga ljeta?


– S obzirom na to kako se sezona odvijala mislim da to ne bi bio neuspjeh, ali o tome ćemo kada sezona završi. Drugi smo sa solidnom prednosti i imamo dobre izglede tu i ostati. Na kraju krajeva Rijeci je uvijek primaran cilj osigurati Europu. Vjerujem da ćemo to i ostvariti. Finale Kupa je veliki uspjeh, ovo je Rijeci deveti finale u povijesti kluba što samo po sebi govori koliko je to značajan rezultat – rekao je Mance na Radio Rijeci.