Predsjednik bijelih

Mišković poslao poruku igračima: Ostavite srce na terenu. Oni su jaki, ali nismo ni mi mačji kašalj

Orlando Rivetti

Prvi čin velike utakmice - Damir Mišković na San Siru / Foto HNK Rijeka

Prvi čin velike utakmice - Damir Mišković na San Siru / Foto HNK Rijeka

Očekujem da svako od igrača da sve od sebe, da se dobro oznoje, da ih poslije utakmice bole noge od trčanja, a glave od mudrih poteza... Očekujem da igrači ostave srce na terenu. Rezultat? Bit će što bude... – kaže Damir Mišković



MILANO – Nije ga bilo u Walesu, u Oswectryju gdje se igralo u ambijentu obiteljskog piknika i roštiljanja u Fužinama, nije ga bilo u Salzburgu i Pireju. Jučer je Damir Mišković putovao s ekipom.


Prvo europsko putovanje i – Milano?


– Igramo s velikim klubovima. Dobili smo željeno. Ovo je tek prvi čin jedne velike utakmice, prava će fešta biti na Rujevici.




Što će biti u paklu San Sira protiv ranjenih crveno-crnih vragova?


– Očekujem da svako od igrača da sve od sebe, da se dobro oznoje, da ih poslije utakmice bole noge od trčanja, a glave od mudrih poteza… Očekujem da igrači ostave srce na terenu. Rezultat? Bit će što bude… Pobijedit će onaj tko bude ima više sreće i pameti. Milan je jak, ali nismo ni mi mačji kašalj.


Gledali ste Milan u susretu protiv Sampdorije?


– Imaju problema s adaptacijom i prilagodbom novih igrača. Razumljivo je to. Imamo iskustva po tom pitanju. Milan je doveo čak 11 igrača, potrošio petnaest godina našeg budžeta. Cijene igrača govore o njihovoj kvaliteti.


Rijeka?


– U uzlaznoj smo putanji. Trebat će, kao i uvijek, malo vremena da se novi igrači uklope u Kekov stroj. Idemo dalje… I ove sezone navijači će uživati, očekujem veoma jaku Rijeku, na tragu prošlogodišnje.


Rijeka koja može obraniti naslov prvaka?


– Vjerujem u to. Ali neće biti nikakva tragedija ako se to i ne dogodi. Sretni ljudi su naše zadovoljstvo. Invazija naših navijača na Milano potvrda je ispravnosti onoga što radimo. Imamo momčad za obranu naslova, možda će biti problem u tome što imamo puno utakmica na tri kolosijeka. I putovanja. Nije traženje alibija, nego činjenica. Vjerujem u ovu momčad koja ima karakter i znanje.


Kako igrati protiv Milana na San Siru?


– To je pitanje za Keka… Organizirano, kompaktno, s čvrstim linijama i čekati kontranapad.