Posljednji trening na Red Bull Areni

Matjaž Kek: Ovo je top utakmica i top protivnik! Veliki izazov i veliki motiv

Ivan Volarić

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

Riječane će u Salzburgu bodriti najmanje 1800 navijača koliko je prodano ulaznica na Rujevici. Preostalih 700 ulaznica  za dva gostujuća sektora moći će se kupiti i danas na stadionu "Red Bulla". Trener austrijskog prvaka Marco Rose djelovao prilično opušteno, a na spomen momčadi "Rijeke" ispadali su mu "bomboni iz ustiju".



 – Točno u 17.30 sati “bijeli” su istrčali na glavni travnjak “Red Bull Arene” u Salzburgu, poprište današnje prve utakmice trećega pretkola Lige prvaka.


Trener Matjaž Kek izveo je na travnjak praktički sve najbolje što ima uključujući i napadača Mateja Jelića koji je uspješno registriran za europske nastupe.


– Ono što planirali od kadra to smo i doveli u Salzburg. Što se ozljeda tiče nemamo većih problema, možda je više kod nekih igrača prisutan umor. Međutim, na kraju krajeva tko može biti umoran kada je pred njim ovakav izazov. Takav protivnik u takvom ambijentu mora svakoga mobilizirati na 120 posto. Sigurno da je ovo za mene top utakmica i top protivnik. Veliki izazov i veliki motiv… – rekao je trener “bijelih” na presici uoči treninga.




Riječane će u Salzburgu bodriti najmanje 1800 navijača koliko je prodano ulaznica na Rujevici. Preostalih 700 ulaznica  za dva gostujuća sektora moći će se kupiti i danas na stadionu “Red Bulla”. Trener austrijskog prvaka Marco Rose djelovao prilično opušteno, a na spomen momčadi “Rijeke” ispadali su mu “bomboni iz ustiju”.


– Očekujemo jaku momčad koja ima puno individualne kvalitete, pametnog trenera, koji ima dobre ideje i sigurno će taktički biti dobro potkovani. Za nas će biti težak zadatak, ali mislim da imamo veoma dobru momčad i volju da prođemo u sljedeću rundu – kazao je Rose, koji se nada da će UEFA prepoloviti kaznu Valonu Berishi i kosovskom reprezentativcu (dobio je dvije utakmice kazne zbog crvenog kartona u prvoj utakmici protiv malteškog Hiberniansa u drugom pretkolu Lige prvaka)  omogućiti da ipak zaigra protiv “Rijeke” ove srijede od 18.45 sati.