Gostovanje na Maksimiru

MATJAŽ KEK NAJAVLJUJE: Tražimo prolaz u finale. Je li to čudo?

P. N.

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

U ovakvim utakmicama izvedba mora biti savršena da bi stigli do pobjede, rekao je trener Rijeke.



– Ne znam da li je čudo što tražimo prolaz u finale, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek na današnjoj konferenciji za novinare, organiziranoj povodom predstojećeg gostovanja kod Dinama, u polufinalu nogometnog Kupa Hrvatske. Bijeli na Maksimir idu u Srijedu, a utakmica počinje u 17.30 sati.


Ove sezone u polufinalu se igra samo jedna utakmica, a ždrijeb je bijelima donio najveći mogući izazov.


– Već nakon ždrijeba bilo je jasno da nas čeka najteži mogući protivnik. Svi znamo što znači Dinamo u Maksimiru, ali radi se o jednoj utakmici, istaknuo je Matjaž Kek, trener Rijeke.




Rijeka s Dinamom na Maksimiru ima negativan skor, ali u eliminacijskim utakmicama Kek je uspio Rijeci donijeti prednost nad zagrebačkim timom. U šest ogleda proteklih godina Rijeka je upisala četiri pobjede, jedan remi i jedan poraz, osvojivši pritom dva Kupa i jedan Superkup.


Jedini nepovoljan ishod bio je u polufinalu Kupa Hrvatske (2014./2015.) kada je Dinamo nakon dva ogleda prošao dalje.


– Moramo odgovoriti bolje u momentu kada se osvoji lopta. Hajduku nismo dali priliku da dođe u šansu. Zadovoljan sam kako ekipa raste i kako igrači žele rezultat. Znamo da i u srijedu neće biti lako, rezultat je uvijek plod događaja na terenu. U stvaranju igre ide sporije, nego motiv i želja. U ovakvim utakmicama izvedba mora biti savršena da bi stigli do pobjede, rekao je trener Rijeke.


Srđan Grahovac, vezni igrač Rijeke, istaknuo je pak da se Rijeka i Dinamo dobro poznaju.


– Mogu biti neke različite taktičke nijanse, a naš cilj je prolazak u finale, rekao je Grahovac.