Presica uoči Istre 1961

MATJAŽ KEK: Lagao bi kada bi rekao da mi misli ne bježe prema Kantridi, ali Istra 1961 je najbitnija

P. N.

Matjaž Kek/D. ŠKOMRLJ

Matjaž Kek/D. ŠKOMRLJ

 Lagao bi, a to ne bi volio da mi misao ne bježi prema toj utakmicu. Drago mi je da će jedna ideja postati stvarnost i da će meni dva najdraža kluba svojim pristankom dali obol svemu tome, da je grad uz to i da ćemo u pauzi imati pravu utakmicu - rekao je trener Rijeke



RIJEKA  Matjaž Kek odradio je presicu uoči nedjeljnog sudara s Istrom 1961 (21 sati) na Rujevici i ponudio nekoliko zanimljivih razmišljanja. Trener Rijeke osvrnuo se na utakmicu s Puljanima, ali i preostale klupske aktualnosti.


– Očekujem angažiranu i kvalitetnu Rijeku koja će doći do bodova. Osim Velkovskog nemamo problema u kadru, svi ostali igrači konkuriraju za utakmicu. Istra 1961 ima puno kvalitetnih igrača, a sigurno da je problem spreme. Oni će rasti kroz utakmice – rekao je trener Rijeke o sutrašnjem ogledu, a onda se osvrnuo i na završnicu prijelaznog roka. 


– Vidite da ne komentiram prijelazni rok. Znam da ekipa koju imam je ta ekipa i u kontekstu financijskih mogućnosti kluba. Za to je odgovornost ljudi koji su u klubu, do igrača koji su svlačionici ne bi bilo korektno da razmišljamo o nekom trećem. Vidjelo se s druge strane da kada su došli natjecateljske utakmice i kada se pojavio pritisak da je to ipak nešto drugačije u odnosu na pripremne utakmice. Upozoravao sam na to… – nastavio je Kek i suočio se logičnim pitanjem: osluškuje li zbivanja uoči skorašnjeg ogleda Rijeke i Maribora na po svemu sudeći ispunjenoj Kantridi.




– Lagao bi, a to ne bi volio da mi misao ne bježi prema toj utakmicu. Drago mi je da će jedna ideja postati stvarnost i da će meni dva najdraža kluba svojim pristankom dali obol svemu tome, da je grad uz to i da ćemo u pauzi imati pravu utakmicu. Bit će vremena da popričamo o mojim emocijama između klubova i grada. Derbi s Istrom 1961 je pred vratima i to mi je najbitnije. Pobjegnu li mi misli na Dinamo? Ne, sav fokus je na Istru 1961. Gledao sam Dinamo i izjavio prošli tjedan da je to ozbiljna ekipa, ali i Istra 1961 je ozbiljna sa svim novim igračima pa bi bilo barati s Dinamom kao da želiš zaboraviti Istru – rekao je između ostaloga Kek, kojemu je društvo na Rujevici činio napadač Maxwell Acosty.


Pogledajte u video priliku kompletnu presicu koja je održana točno u podne na Rujevici.