Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 1n
Sutra: 0° 0° 1n
21. siječnja 2020.
Ispis članka: LUKA CAPAN: Vidimo da se neke momčadi pojačavaju, ali mi idemo svojim putem - Novi List

NoviList.hr

LUKA CAPAN: Vidimo da se neke momčadi pojačavaju, ali mi idemo svojim putem

Veznjak bijelih

7. srpanj 2019 09:24

Napisao: Denis Frančišković

Nastojat ćemo ponoviti prošlu sezonu, naravno uz što bolja izdanja u Europi. Tu moramo dati sve od sebe, prezentirati klub najbolje što znamo - rekao je Capan.

Luka Capan/Foto PIXSELL

RIJEKA "Bijeli"s Rujevice doživjeli su prvi poraz u pripremama, nakon pobjeda nad slovenskim sastavima Brava i Celja, bolji od momčadi Igora Bišćana na vrućini kranjskog stadiona bio je Soči (1:2). Novi ruski prvoligaš kojem je ovo bila generalka pred prvenstveni sudar s moskovskim Spartakom korak je pa i dva ispred Rijeke u dosadašnjem pripremnom razdoblju. Prije svega u energetskom smislu. A riječ je bila o dobrom testu, ruska momčad čija je vrijednost nešto manja od Rijekine djelolovala je kudikamo kompaktnije i agresivnije. Rijeka na takvu igru i čvrsti suparnički blok nije pronalazila odgovor premda se uspjela nametnuti prvih pola sata. Ostalo je pitanje od kuda takav pad u motorici i energiji momčadi na što su se nadovezale i obrambene pogreške od kojih neke spadaju u domenu početničkih.

- Sviđa mi se kako smo ušli u utakmicu, a i dogovor je bio da uđemo agresivnije. Nakon izjednačujućeg gola malo smo pali. Ne znam zašto... - potvrđuje Luka Capan, zadnji vezni igrač »bijelih«. - Normalno, prisutan je malo umor, Sočiju je ovo bila generalka, a mi imamo još tjedan dana priprema. Oni su u takvoj igri bili malo svježiji, mislim da smo tu mogli malo bolje reagirati. No, super je zasad, odlično se radi, a treninzi su zanimljivi. Naravno i naporno je. Bitno je da nema nekih velikih ozljeda, već nekoliko manjih od kojih se neke vuku i od prošle sezone. Imamo dobre uvjete za rad, stvarno sve je OK.

Rijeka u utorak, najvjerojatnije opet u Kranju, ima posljednji test s Apoelom uoči utakmice Superkupa s Dinamom u Zagrebu 13. srpnja. Bišćan nema puno vremena, ali već je pokazao kako se plitkom i defenzivnom igrom mogu ukrotiti »modri«. Po svemu sudeći odlučit će se za Tomečaka na lijevom boku, desni je standarno zatvoren, a u trenutku izostanka Pavičića i Lončara pitanje je tko će dobiti prednost u vezi. Pa i na lijevom krilu...

- Vidimo da se neke momčadi pojačavaju, poglavito Osijek, ali mi idemo svojim putem. Nastojat ćemo ponoviti prošlu sezonu, naravno uz što bolja izdanja u Europi. Tu moramo dati sve od sebe, prezentirati klub najbolje što znamo. Superkup? Dobar test, prva ozbiljna utakmica i jako teška. Bit će to jako dobar ispit za kojeg se moramo dobro pripremiti jer odmah kreće i pritisak službenih utakmica - tvrdi Capan.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU