'Rijeka' danas igra u Koprivnici

LUKA CAPAN Slaven je odlična ekipa, ali moramo se vratiti pobjedničkim stazama

Orlando Rivetti

POBJEDA NAJLJEPŠI ROĐENDANSKI DAR – Luka Capan / Snimio Vedran KARUZA

POBJEDA NAJLJEPŠI ROĐENDANSKI DAR – Luka Capan / Snimio Vedran KARUZA

Čeka nas hod po užarenom ugljenu. Svima je teško igrati u Koprivnici. Ali puno toga ovisi o nama. Moramo biti na razini onih utakmica prije Hajduka i Dinama... – kaže Luka Capan



RIJEKA Odigrao je Luka Capan sve proljetne prvenstvene utakmice. Istine neke po minutu, kao taktička zamjena, a protiv Cbalije bio je na travnjaku 51 minutu nakon izlaska Čolaka. Trener Matjaž Kek je tada presložio momčad, Puljić je postao prva špica, a Pavičić zaigrao njegovu poziciju… Bila je to veoma dobra Capanova partija, hvalio ga je i Kek poslije utakmice.


Capan može igrati stopera, zadnjeg veznog i beka… Za današnju utakmicu u Koprivnici otvorile su se dvije pozicije. Zbog trećeg žutog kartona nema pravo nastupa stoper Punčec, a nakon isključenja u Maksimiru izvan stroja je vezist i kapetan Bradarić.


Riječani u Koprivnicu odlaze nakon četiri burna dana, kao da su bili na tulumu u Poljudu i Maksimiru…


Povratak pobjedama


– Hajduku smo mogli uzeti sve, nažalost ispali smo iz Kupa u Maksimiru, gdje smo u drugom poluvremenu s igračem manje bili bolji, ali to je za nama. Kao ružna uspomena, valja pritisnuti »delete«. Koprivnica je u fokusu.U dosadašnjih sedam prvenstvenih utakmica ulazili ste u igru s klupe. Sada su se otvorila dva »radna mjesta« u prvoj postavi, stopera i zadnjeg veznog, zbog izostanka Punčeca odnosno Bradarića?

– Bliže sam zadnjem veznom, jer Escoval je alternacija za stoperske pozicije. Spreman sam, odradio sam sve treninge, a trener će odlučiti tko će igrati umjesto Bradarića, odnosno hoće li biti nekih preslagivanja. Međutim, više mi odgovara pozicija zadnjeg veznog.


Odigrali ste već u paru s Grahovcem, bilo je to veoma dobro drugo poluvreme protiv Cibalije?


– Osim protiv Vinkovčana, kada smo pokazali da dobro surađujemo u korist momčadi, s Grahovcem sam odigrao još nekoliko prijateljskih ogleda. Uvjeren sam da ne bi trebalo biti problema što se toga tiče, ako se trener Kek odluči za takvu opciju.


Bez obzira na to što ste igrali sve prvenstvene utakmice, neke jednu minutu, niste igrali samo u Kupu protiv Dinama. Jeste li zadovoljni minutažom budući ste u sedam utakmica sakupili 95 minuta, tek nešto više od jedne utakmice?


– Svako voli igrati, ne bi bilo normalno da sam sretan na klupi. Trener je taj koji odlučuje, a na mojim pozicijama je konkurencija zaista velika, suigrači su kvalitetni. Nisam nezadovoljan, mlad sam, za mene ima vremena, najvažnije ja da sam zdrav. Rijeka je veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Najvažnije u ovom trenutku je da se vratimo pobjedničkim stazama, nastavimo žetvu prvenstvenih bodova.


Ako budemo Rijeka…


Kažete »mlad sam«, u petak ste proslavili 23. rođendan?


– Počastio sam nekoliko suigrača, najbolji dar bila bi pobjeda. Moramo dobiti utakmicu, nakon toga bit će slađe častiti cijelu ekipu! Slaven Belupo je na svom terenu opak, skupio je 20 bodova u 12 utakmica, uz pet pobjeda i isto toliko remija?

– Čeka nas hod po užarenom ugljenu. Svima je teško igrati u Koprivnici. Ali puno toga ovisi o nama. Moramo biti na razini onih utakmica prije Hajduka i Dinama…



MAXtv – Arenasport 3SLAVEN BELUPO(4-3-3)MARKOVIĆlKITANOVSKIlKATIĆlMUSAlGODAlPUCLINlBREZOVEClTREBOTIĆlIVANOVSKIlDOLEŽALlDELIĆlRIJEKA(4-2-3-1)SLUGAlŽUTAlŽUPARIĆlESCOVALlLEOVAClCAPANlGRAHOVAClACOSTYlPAVIČIĆlHEBERlČOLAKlStadion Slaven Belupa.    Sudac  Fran Jović (Zagreb).


Rengen slika Slavena?


– Vodi ih odličan trener, Tomislav Ivković. U jednom razdoblju karijere bio sam kod njega u Lokomotivi. Voli agresivni nogomet i ima odlične igrače. Slaven je kvalitetna momčad, puno bolja nego što pokazuje položaj na ljestvici, kao i broj osvojenih bodova. Bit će tvrdo. Spremni smo jače zagristi.


Ivanovski bi mogao biti kost u grlu riječke obrane, defenzivne igre?


– Odličan igrač. Ali i nas se nešto pita. Ako budemo Rijeka, kvalitetniji smo.


Nema posljedica mentalnih ili tjelesnih nakon utamice u Maksimiru?


– Ispali smo iz Kupa, idemo u borbu za drugo mjesto. A nikad se ne predajem, razmišljam da niti Dnamo nije nedostižan. Valja iz utakmice u utakmicu skupljat po tri boda, pa što bude…


Dinamo bježi devet bodova, u talonu je još 27…?


– Nije nedostižno. Ima puno utakmica. Znam da je teška misija, ali, dok ima nade, vjerujemo. Naravno, to moramo naprije potvrditi u Koprivnici. Jedno od težih gostovanja.