Kako do investitora

LEGENDARNE STIJENE Kantrida bi na kraju mogla biti ključna za novu Rijeku. I klub i grad

Edi Prodan

Prema trenutnim informacijama, Mišković je spreman otkupiti čitav iznos, no da bi se u toj konstelaciji snaga mogao razvijati, pa i opstati, prijeko su mu potrebni – investitori



Dođe li do promjena u HNK Rijeci, da ne prejudiciramo ma koju odluku koliko su god one po pitanju Grada ipak poprilično izvjesne, kakva je buduća vlasnička struktura HNK Rijeke?


Po svemu sudeći, većinski će joj vlasnici biti Damir Mišković i Grad Rijeka.


Prema trenutnim informacijama, Mišković je spreman otkupiti čitav iznos, no da bi se u toj konstelaciji snaga mogao razvijati, pa i opstati, prijeko su mu potrebni – investitori.




Oni dakako ne bi trebali nikad postati većinskim vlasnicima, ali partnerima svakako da. Gdje ih pronaći? Informacije su »šarene«, jasno je kako se u priču odmah uvode neizbježni Kinezi ili pak kapital bogatih arapskih »petro država«, no preciznih informacija nema.


K tome, što je s obzirom na kvalitetu hrvatske lige jasno, te investitore u Rijeku prije nogometa može privući – investicija na Kantridi!


Što bi dakako bila još jedna dobra vijest za navijače »Rijeke«.


Kad bi, naime, ti partneri investicijom u »Rijeku« investirali i u zdravstveni turizam, koji je u budućem kompleksu »Kantrida« predviđen zajedno s ugostiteljsko-trgovačkim dijelom kao i toliko željenim stadionom, znatno bi ih bilo lakše privući.


A nakon toga – svi sretni.


Vlasnička struktura kluba koji će efikasnije poslovati, Grad Rijeka i njegovi građani jer će se otvoriti nova radna mjesta, a sam će grad dobiti na atraktivnosti kao i, što je u čitavoj ovoj nogometnoj priči najvažnije – navijači jer će uslijediti povratak na omiljeni dio obale.


Zadnji dio priče koji se odnosi na konačno objavljenu vijest o početku vlasničke tranzicije »Rijeke«, također je više nego zanimljiv.


Mišković želi da članovi kluba, kojih je u ovom trenutku točno 8197, odgovore na pitanje žele li i oni vlasnički udio u klubu. Predsjednik »Rijeke« kalkulaciju projicira na bazi od 10 tisuća članova, a do konačne računice koja će pokazati koji su postotak navijači spremni kupiti, i po kojoj cijeni, morat će pričekat kraj pravne procedure. Bilo bi stoga uputno da se u najavljenoj anketi pitanje »jeste li suglasni da vlasnikom kluba postane Damir Mišković i njegova vizija razvoja kluba« dopuni tekstom »jeste li u tom slučaju voljni kupiti dionice kluba«.


Na taj bi se način pridonijelo ne samo ekonomskoj stabilizaciji kluba, nego bi se u vlasništvo unijela i dodatna emocionalna komponenta s tribina. Nešto kao što su u rijetkim klasičnim tvrtkama – radničke dionice.