Uoči ogleda s AEK-om

Kek kao i obično tajnovit na pressici, Grcima poručio: Sve ćete sutra vidjeti!

Ivan Volarić



ATENA S malim zakašnjem zbog velikih prometnih gužvi po atenskim prometnicama trener “bijelih” Matjaž Kek i veznjak Domagoj Pavičić stigli su i brzopotezno odradili obveze prema novinarima uoči treninga na Olimpijskom stadionu. Grčke novinare najviše je zanimalo kako će se postaviti Kekova momčad s obzirom na to da joj igra samo pobjeda. Naravno da trener “bijelih” kao i obično nije rekao ništa što bi naslutilo njegove namjere…


Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA



– Znam da bi u AEK-u najviše voljeli da oslobodimo prostor za njihove kvalitetne pojedince, ali sačekajte… Sve ćete sutra vidjeti! – odgovorio je Kek i poveo igrače na posljednji trening na kvalitetan travnjak impresivnog zdanja koje se još naziva “Spiros Louis Stadion” (Spiridon Spiros Louisu je osvojio prvi moderni maraton na OI 1896.).





Najveći grčki stadion može primiti čak 71.000 gledatelja na svoje tribine. Otvoren je 1982. godine za Europsko prvenstvo u atletici, a renoviran 2004. godine za Olimpijske igre. Također je bio domaćin Mediteranskih igara 1991. i Svjetskog prvenstva u atletici 1997. godine. Osim AEK-u svojevremeno je bio privremeni dom nogometaša “Panathinaikosa”. Na njemu se igralo finale Kupa prvaka 1983. godine (HSV – Juventus 1:0), te dva finala Lige prvaka 1994. (Milan – Barcelona 4:0) i 2007. (Milan – Liverpoola 2:1).


AEK-ov novi stadion “Aja Sofija” (AEK su osnovale grčke izbjeglice iz Istanbula…), se nakon određenih problema nastavio graditi ove godine u četvrti Nea Filadelfeia. Završetak gradnje kompleksa, kapaciteta 31.000 gledatelja, najavljen je 2019. godine. Inače, na utakmici s “Rijekom” domaćini očekuju upravo toliko – 30-ak tisuća navijača.