Udruga navijača Rijeke

KRK POSTAO PLAVO BIJELI OTOK ‘Nećemo stati dok ne dođemo do Umaga i Paga’

Ivan Volarić

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Brojne bakljade povodom Armadina rođendana pokazale su koliko navijači na Krku živi za Rijeku – rekao je Mladen Milohnić, predsjednik Udruge



RIJEKA Mladen Milohnić novi je, ujedno i prvi predsjednik Udruge navijača HNK »Rijeke« – »Plavo bijeli otok«.


Odlučilo je tako nekoliko stotina navijača »Rijeke« s otoka Krka koji su se okupili u Velikoj vjećnici grada Krka na osnivačkoj Skupštini udruge.


– Dugo vremena već među navijačima »Rijeke« na otoku postoji inicjativa za pokretanjem jedne ovakve Udruge, međutim do sada to nije bilo plodonosno. Sve je potaknuo rođendan Armade, brojne bakljade po otoku pokazale su koliko navijača na Krku živi za »Rijeku« – rekao je između ostaloga Milohnić, uz dodatak da se nada da će Udruga postati i ostati prepoznatljiva među brojnim navijačima »Rijeke« u Primorsko-goranskoj županiji.


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj





Za sjedište Udruge izabran je grad Krk, a u Upravnom odboru su predstavnici navijača »Rijeke« iz svih jedinica lokalne samouprave na otoku.


Idealan trenutak


Nazočanima se prvo obratio domaćin Skupštine – gradonačelnik Krka Dario Vasilić (nazočni su bili i Mirela Ahmetović, načelnica općine Omišalj, Anton Kraljić, načelnik općine Malinska i Neven Komadina, načelnik općine Dobrinj).


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj



– Niste mogli odabrati bolji trenutak za pokretanje udruge, jer naša regija nikada nije bila jedinstvenija zahvaljujući nogometu – kazao je između ostaloga Vasilić.


Na Skupštini su bila nazočna tri bivša predsjednika (Ljubo Španjol, Krsto Pavić i Ive Turčić), te jedan bivši direktor »Rijeke« (Marinko Koljanin).


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj



– Preuzeo sam »Rijeku« 70-tih godina kada je naša zadaća bila sačuvati »Rijeku«. Ovaj skup pokazuje da se isplatilo sve to što smo radili tih dana – kazao je Španjol.


U ime riječkoga prvoligaša nazočnima se obratio zamjenik sportskoga direktora Ivan Mance.


Bakljada


– Vaša snaga nas tjera da u nedjelju ostvarimo san svih nas – rekao je između ostaloga Mance.


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj



Nakon toga se Vijećnicom prolomila pjesma kao uvertira uoči javljanja predsjednika Damira Miškovića video pozivom iz Nigerije, a onda je za kraj uslijedilo emotivno obraćanje dožupana i velikog navijača »Rijeke« Marka Borasa-Mandića.


– Nećemo stati dok sve od Umaga do Paga ne bude plavo bijelo! – rekao je Boras-Mandić.


Skup je počeo »Najdražom Rijekom« u izvedbi Damira Badurine, a završio korteom navijača koji je krenuo iz vijećnice prema lukobranu uz taktove sopela. Na samom lukobranu organizirano je druženje uz nezaobilaznu bakljadu što je točno u 20.45 sati osvjetila krčku luku i zidine. Sav taj trud financijski su pomogli Trgovina Krk, grad Krk, općine Omišalj, Malinska, Punat, Vrbnik i Dobrinj, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, GP Krk i tvrtka Promocija d. o. o.