Osječki repovi

Je li Fran Jović oštetio Rijeku u Osijeku za nedosuđeni kazneni udarac na Capanu?

Portal Novilist.hr

Ante Tomić, pomoćni trener RIjeke pokušavao je nešto objasniti svoje sugrađaninu Franu Joviću/Foto PIXSELL

Ante Tomić, pomoćni trener RIjeke pokušavao je nešto objasniti svoje sugrađaninu Franu Joviću/Foto PIXSELL



RIJEKA Nakon što su se televizijski sudački eksperti u većem dijelu proljeća bavili pogreškama koje su suci počinili na račun suparnika nogometaša Rijeke nakon osječkog ogleda Strahonja i kolege morat će analizirati najmanje jednu sudačku odluku koja je mogla promijeniti tijek susreta i u konačnici pomoći bijelima da dođu barem do boda. Isključenje Pavičića u 38. minuti nije sporno, nejasno je samo zbog čega je veznjak Rijeke ulazio u verbalne okršaje sa suparničkim igračem uz saznanje da ima jedan karton i da se sudac Fran Jović razmahao kartonima.


Dvojbena je situacija iz posljednje minute prvoga poluvremena kada je Luka Capan zalegao na travnjak domaćeg kaznenog prostora nakon duela s Gabrijelom Bobanom, a u trenucima dok je lopta upućena iz slobodnog udarca letjela prema osječkog šesnaestercu. Boban je nedvojbeno imao ruku na Capanovu vratu, branič Rijeke je pao kao pokošen, a Jović se nije oglasio. U tim trenucima rezultat je bio 1:1. Jasno, teško je dokučiti da li bi Riječani zadržali u nastavku gol prednost s igračem manje, no opet, sigurno da je veća vjerojatnost da bi se domogli barem utješnog boda.


Inače, pored Pavičića u osječkoj kartonijadi stradali su Ivan Lepinjica i Escoval koji su akomulirali treći žuti karton pa neće moći igrati protiv Lokomotive u subotu. Vraća se Zoran Kvržić.