Domagoj Pavičić

Idemo se na Poljud potući, pokazat ćemo odvažan gard

Marko Cvijanović

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Bit će nam jako teško, čeka nas možda i najteža utakmica u drugom dijelu sezone. Hajduk igra dobro, nosit će ih publika, ali…



RIJEKA Nogometaši Rijeke u subotu protiv Hajduka na Poljudu igraju prvu od dvije uzastopne utakmice koje će u velikoj mjeri odrediti njihove ambicije u završnici sezone, već u srijedu »bijeli« će u Zaprešiću protiv Intera igrati polufinale Kupa Hrvatske i tražiti pobjedu kao prvi preduvjet osvajanja trofeja. Jadranski derbi stiže poslije rekordne prvenstvene pobjede baš nad Interom (7:0), ali nitko zbog toga na Rujevici ne mijenja mišljenje o predstojećim zahtjevnim ispitima, koliko god teško bilo ne razmišljati o posljednjoj rujevičkoj golijadi.


– Ne živi se od prošlosti, vjerujem da smo zaboravili tu utakmicu, koliko god smo odigrali sjajno, zabili sedam golova… Međutim, svjesni smo da nas na Poljudu očekuje potpuno drukčija utakmica. Dakle, u pitanju je jadranski derbi, na tribinama će sigurno biti dvadesetak tisuća gledatelja, Hajduk je u dobroj formi… Znamo koliko ta utakmica našim navijačima, ali i svima nama u klubu, moramo dati sve od sebe – kaže Domagoj Pavičić, koji ukazuje na važnost mentalne stabilnosti momčadi koja ne smije podleći pritisku s poljudskih tribina.


Gol Kaliniću


– Splićani se sigurno u prvih dvadesetak minuta ili pola sata krenuti agresivno, nošeni bodrenjem svojih navijača. Nama je u tom kontekstu najvažnije odgovoriti jednako tako agresivno, u spomenutom razdoblju moramo biti maksimalno koncentrirani i izdržati taj početni pritisak. Uspijemo li u tom, poslije će biti puno lakše igrati i mislim da će naše šanse rasti i da imamo priliku osvojiti sva tri boda. Vjerujem da ćemo mi iskusniji preuzeti najveću odgovornost, nastojat ćemo mladim igračima dati punu podršku, jer neki još nisu igrali u takvom ozračju. Trebamo biti smireni i dobro otvoriti utakmicu, imati točne paseve, to je najbitnije.




Pavičić dobro zna kako je to igrati, ali i zabijati golove Hajduku na Poljudu. Prije pet sezona je u dresu Lokomotive zabio gol sadašnjem prvom reprezentativnom vrataru Lovri Kaliniću, ali »lokosi« su u završnici utakmice 13. kola prokockali veliku prednost (2:0). Uz jednu bitnu opasku, susret se igrao pred praznim tribinama. U subotu to neće biti slučaj.


– Vodili smo 2:0 do pred kraj utakmice, na kraju je Hajduk postigao dva gola i izjednačio rezultat, a čak je Bradarić na kraju pogodio stativu pa smo mogli i izgubiti. Igrao sam puno derbija protiv Hajduka i navikao sam već. Motiv je uvijek velik, bit će i sada, vjerujem da ću odigrati dobru utakmicu. Ne samo ja, već i cijela momčad.


Karakter


Momčad desetkovana ozljedama u idućim utakmicama mora izvući dodatnu snagu želi li zadržati pravi kurs do kraja sezone…


– Ako izvučemo povoljan rezultat na Poljudu i plasiramo se u finale kupa, napravit ćemo sjajan posao. Što se prvenstva tiče, poslije Hajduka do kraja sezone imamo nešto lakši raspored na papiru u odnosu na konkurente, a u kupu se realno nadati plasmanu u finale. Bilo bi lijepo doći u priliku izravno se boriti za trofej. To bi bila kruna sezone. Nitko sretniji od nas ako osvojimo drugo mjesto i Kup, to bi bio odličan rezultat. U svakom slučaju, borba za nastup u Europi je vrlo zanimljiva, još uvijek pet momčadi ima pravo nadati se plasmanu u pretkola Europske lige i to daje draž natjecanju. Mi smo u najboljoj poziciji i ovisimo o sebi samima. Istina je da nam nedostaje puno igrača i da se krpamo iz utakmice u utakmicu, ali zadovoljan sam kako izgledamo. Mnogi nisu vjerovali u nas, ali guramo dalje, iz utakmice u utakmicu pokazujemo karakter. Moramo gledati samo sebe i ići korak po korak.


Gostovanje na Poljudu bit će još zahtijevnije u kontekstu činjenice da je Hajduk u proljetnom dijelu doživio značajan preobražaj na planu igre i rezultata.


– Trener je dobro rekao da nećemo dobro proći na Poljudu ako budemo igrali kao i prošli put. Zadnji put nismo igrali dobro i izvukli smo bod. Općenito gledajući, u tom posljednjem jadranskom derbiju na Poljudu ni Hajduk, ni Rijeka nisu bili na nekoj osobitnoj razini. Ovaj put moramo odigrati puno bolje, pogotovo ako se uzme u obzir da je Hajduk u proljetnom dijelu doživio samo jedan poraz i to od Dinama. To nešto govori. Bit će nam jako teško, čeka nas možda i najteža utakmica u drugom dijelu sezone. Hajduk igra dobro, nosit će ih publika, ali… Nećemo se bojati, moramo pokazati odvažan gard, idemo se na Poljud »potući« i vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Pogotovo ako budemo igrali kako znamo, a to smo ove sezone već puno puta pokazali – zaključio je Pavičić.