Presica uoči derbija

IGOR BIŠĆAN: Ako budemo igrali kao zadnji put na Poljudu nećemo imati šanse

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Derbi protiv dobrog protivnika koji cijeloga proljeća igra dobro, a pritom igra pred svojom publikom. Nama će biti jako teško i ukoliko nećemo biti u svojem najboljem izdanju teško da ćemo osvojiti bodove u Splitu. Svjesni smo što nas čeka. Spremili smo se onoliko koliko smo stigli i mogli. Sa samopouzdanjem idemo u Split - kaže Bišćan.



RIJEKA Trener Rijeke Igor Bišćan i branič Hrvoje Smolčić najavili su iz riječkoga kuta jadranski derbi na Poljudu.


– Derbi protiv dobrog protivnika koji cijeloga proljeća igra dobro, a pritom igra pred svojom publikom. Nama će biti jako teško i ukoliko nećemo biti u svojem najboljem izdanju teško da ćemo osvojiti bodove u Splitu. Svjesni smo što nas čeka. Spremili smo se onoliko koliko smo stigli i mogli. Sa samopouzdanjem idemo u Split – započeo je Bišćan.


Što znači spremili koliko stigli i mogli?




– Uvijek bude nekih problema, možda sam se krivo izrazio…


Čolak i Lončar?


– Jedan i drugi su u kadru što je dobro tako da će dobiti nešto od utakmice.


Punčec?


– Ista stvar.


Mogu li Čolak i Puljić zajedno?


– Vjerujem da mogu, ne zato što zabijaju dosta golova već zato što su spremni podrediti se potrebama ekipe i doveli su obaveznu igru na jednu dobru razinu i takvi puno znače momčadi.


Zadnji put ste svjesno žrtvovali neke stvari na Poljudu, barem ste tako rekli, je li sada momčad na optimalnoj razini? 


– Teško je to procijeniti jer puno je novih igrača, puno je onih koji nisu puno igrali do sada. Utakmica je sama po sebi specifična i taj tip utakmice je teško predvidjeti i prognozirati. Treba opet uzeti u obzir da igramo tri utakmice u tjedan dana. Ova nam je bitna i naravno da nećemo kalkulirati. Ako budemo igrali kao zadnji put nećemo imati šanse. Morat ćemo biti bolji nego u Rijeci zadnji put protiv Hajduka.


Capan i Velkovski su out?


– Da.


Riječka protiv Hajdukove mladosti, “vaši klinci” su u sjeni Hajdukovih što je možda i bolje?


–  Za mladog igrača je bolje da se spušta lopta na zemlju jer u takvom okruženju se bolje i zdravije razvija. Treba te dečke u Hajduku respektirati jer su neki od njih nositelji igre ovoga dobroga Hajdfuka, a to nije ni jednostavno ni lagano i s te strane daju jednu vrstu kvalitete svoje ekipe.


Hajduk se digao u odnosu na vaš posljednji susret na Poljudu?


– Igrači su digli samopouzdanje, s formom i rezultatima izgledaju puno drugačije, a odlično funkcioniraju u novom sustavu koji izgleda pun pogodak. Sada su kandidati za Europu, uvjeren sam da će Hajduk izboriti Europsku ligu.


Remi minimum? 


– Naravno da bi bio zadovoljan da napustimo Poljud neporaženi, ali nikada ne znaš što utakmica nosi.


Kakva je situacija s Tomečakom, imali nade da će uskoro zaigrati?


– To je dobro pitanje, ali bojim se da nisam najkompetentniji da dam odgovor na to pitanje. Stvari su izgleda malo prekomplincirane da bi mogao nešto konkretnije reći – rekao je trener Rijeke.