Slavlje u Puli

DAMIR MIŠKOVIĆ ‘Ovo je pobjeda navijača, a onda svih nas!’

Denis Frančišković

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



PULA Dugo je potrajalo riječko slavlje pod svodovima Drosine. Sljubljenost igrača i navijača podno tribina zamijenila je pjesma u svačionici. Redom gotovo svi igrači su ostali u “donjm vešu”, dresovi, štucne, slavljeničke majice brzo su razgrabljene… I onda kad je u svlačionicu počelo stizati prvo pivsko osvježenje, iznenada su svi uz smijeh poletjeli iz nje.


Netko je izgleda bacio dimnu bombu, aktivirao se protupožarni sustav, a dobar dio Drosine ostao bez svjetla jedno vrijeme. No, slavlje se potom opet preselilo na travnjak. U isčekivanju tuša… I uz davanje posljednjih izjava pred večeru. Sve u svemu dobar štimung zagospodario je podzemljem pulskog stadiona.


– Ja sam vjerovao u sve ovo! I ranije sam rekao, Rijeka uvijek ide na pobjedu! Ipak, ovo je najveća pobjeda navijača. Ovaj poticaj koji smo imali s tribina nedostajalo nam je cijelu godinu. Tribine su bile veliki poguranac za igrače. Ne da su umirali, nego se “ubijali”, dali 300 posto od sebe. Ovo je pobjeda navijača, a onda svih nas! – ustvrdio je predsjednik kluba Damir Mišković.




Prvi čovjek kluba nije krio svoje zadovoljstvo sezonom…


– Igor Bišćan je fantastičan trener i strateg. Pokazao je to i sada. Dinamo je kvalitetna momčad, a mi smo pokazali srce, taktiku i sve drugo što ide uz to. Pokazali smo da smo na pravom putu, u Rijeci su zadnjih godina nije ništa promijenilo, imamo period kad igramo slabije i obrnuto.


Ali to ne znači da se raspadamo kako se želi prikazati. Rijeka je jaka, Rijeka je druga u prvenstvu, osvojila je Kup. Ne brinite se! Nagrade? Pravilnik je tu, to su dečki zaradili – rekao je Mišković.