Ajmo Rijeka

Armadin desant brodovima na Pulu: Navijači “bijelih” za vikend spremaju novi – spektakl

Ivan Volarić

Za razliku od nedavnog jadranskog derbija i putovanja u Split, Armada nije angažirala trajekt Jadrolinije, već nekoliko manjih brodova. Za sada se uspjelo »bukirati« tri brodice za nekoliko stotina navijača, a zbog očekivanog velikog interesa pokušava se iznajmiti još poneki brod



RIJEKA Pula je oduvijek bila odredište masovnog odlaska navijača »Rijeke«, što neće izostati ni ove subote. Već sada je jasno da će južna, gostujuća tribina stadiona »Aldo Drosina« biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a sigurno će se dio navijača smjestiti i na zapadu i na istoku.


»Rijeka« će nesumnjivo, kao što je to uobičajeno posljednjih godina, uživati u Puli u domaćinskoj atmosferi. Dodatno su se mobilizirali i brojni navijači »Rijeke« na Istarskom poluotoku, a oni s ove strane Učke spremaju još jedan pomorski desant, ali ovoga puta odredište nije Split nego – Pula.


Za razliku od nedavnog jadranskog derbija, Armada nije angažirala Jadrolinijin trajekt, već nekoliko manjih brodova. Konkretnije, za sada se uspjelo »bukirati« tri brodice za nekoliko stotina navijača, a zbog očekivanog velikog interesa pokušava se iznajmiti još poneki brod. Prijave za brodove su u tijeku, primaju se svakodnevno od 19 do 23 sata u prostorijama Kluba navijača Armada na Brajdi. Cijena za članove je 230, a za ostale 250 kuna (bez ulaznice).




Jedan od brodova prevest će u Pulu isključivo navijače »Rijeke« s otoka Krka i iz Crikvenice. Boduli i Kirci, njih oko 150, krenut će u subotu ujutro iz Vrbnika brodom »Sfera«, koji će ubrzo pristati i u Crikvenici. Dva snažna Armadina uporišta južno od Rijeke sudjelovat će u petak navečer u akciji »Svaki tjedan kaštel jedan«.


Riječ je o bakljadi u čast 30. rođendanu Armade. Prvi su svoj kaštel bakljama u čast Armadi obasjali Buzećani, u petak će to učiniti Vrbenčani i Crikveničani.