Sjajni Afrikanac

Acosty je najveće Kekovo pojačanje za novu sezonu: ‘Ne ide mi se nigdje s Rujevice’

Orlando Rivetti

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Zdrava konkurencija motivira svakog igrača, mislim da na Rujevici nije toliko bitno tko će igrati pred činjenicom da želimo pobijeđivati



RIJEKA Damir Mišković bio je uporan, najviše je vjerovao da će Acosty biti igrač za Rijeku. Zbog njegove talijanske škole, deset je godina na Apeninskom pouotoku, jer je igrao i Serie A. Rijeka je do sada dovela četiri nova igrača, Velkovskog, Pavelića, Lončara i Mamića, ali najveće pojačanje za novo prvenstvo stvorio je sam sebi – Matjaž Kek. Naravno o Maxwellu Acostyju je riječ.


Sjećate se njegova gola na San Siru velikom Milanu, »crveno-crni vragovi« bili su u najjačem sastavu, ali to je bila tek najava onoga što će se dogoditi. Acosty se nametnuo tijekom sezone, u proljetnom nastavku postao je nezamjenjiv! U Maksimiru je zabio gol Dinamu sa 25 metara u rašlje! Rijeka je u Kekovu mandatu prvi put dobila prvenstvenu utakmicu u Maksimiru. Kod Talijana je deset godina radio na taktici, sada je kod Keka postao kompletan igrač svladavši tajne tehnike! Njegova je pozicija, tvrdi na lijevoj strani, ali igra uglavnom desno, a može igrati i srednjeg napadača…


– Najvažnije je biti na terenu, to znači da ste dobro radili preko tjedna. Zadovoljan sam prošlom sezonom, puno sam igrao. Povjerenje treba zaslužiti, nastavit ću se boriti i raditi na treninzima, davati maksimum na utakmicama da tako bude i iduće sezone. Imamo kvalitetu, spremni smo boriti se za naslov – govori Acosty.




Ganac nije na popisu onih igrača koji bi mogli otići…


– Osjećam se odlično, obitelj je uz mene, klub je sjajan, svlačionica je puna veselja, ne mislim nigdje s Rujevice. Uostalom, imam ugovor još dvije godine. Zbog čega bi čovjek radio planove, ako mu je dobro, a meni je stvarno na Rujevici kao u bajci.


Krvžić mu je konkurent na desnoj strani, Heber, Gorgon i Črnic na lijevoj, Puljić, Čolak i Božinov na sredini terena. Dobro je popunjen Rijekin roster za novu sezonu.


– Zdrava konkurencija motivira svakog igrača, mislim da na Rujevici nije toliko bitno tko će igrati jer svi zajedno želimo pobijeđivati.


Hrvatska je pobijedila Nigeriju, u svlačionici Rijeke je i jedan Nigerijac, treći vratar David Nwolokor…


– Pavičić i Puljić su danima provocirali jadnog Davida. Bili su u pravu, Hrvatska je dobila utakmicu klasičnim nokautom, na kvalitetu. Navijam za afričke momčadi, sada i za Hrvatsku, a posebice za mog prijatelja Bradarića – rekao je Acosty.