NBA doigravanje

Warriorsi slavili u Houstonu i ušli u novo konferencijsko finale

Hina

Stephen Curry (Golden State Warriors) i Eric Gordon (Houston Rockets)/Foto REUTERS

Stephen Curry (Golden State Warriors) i Eric Gordon (Houston Rockets)/Foto REUTERS

Ovo je četvrti put u zadnjih pet godina da su Golden State eliminirali Houston.



HOUSTON Branitelji naslova prvaka NBA Golden State Warriors eliminirali su u petak navečer u Houstonu u šestoj utakmici polufinala Zapadne konferencije Houston Rocketse sa 118-113 i rezultatom 4-2 u seriji plasirali se u finale.


Iako su igrali bez svog najboljeg strijelca Kevina Duranta koji je ozlijeđen, Warriors su osigurali peti nastup u konferencijskom finalu gdje će im suparnik biti bolji iz ogleda između Denver Nuggetsa i Portland Trail Blazersa koji sedmu odlučujuću utakmicu igraju u nedjelju.


Ovo je četvrti put u zadnjih pet godina da su Golden State eliminirali Houston.




Klay Thompson, koji je u prve dvije četvrtine zabio 21 koš, i igrači s klupe su pomogli Warrirosima da se suprotstave Houstonu kojeg su predvodili James Harden i Chris Paul. Harden je utakmicu završio sa 35 koševa, a Paul sa 27.


Kod Golden Statea najbolji je strijelac bio Stephen Curry koji do poluvremena nije zabio koša, ali je onda do kraja utakmice ubacio 33.


U izjednačenoj utakmici od početka ni jedna momčad nije uspjela dulje zadržati vodstvo. Prva četvrtina je završila rezultatom 28-27 za Rocketse, u drugoj su Rockets vodili 37-33 nakon polaganja Paula na polovici druge četvrtine, ali su onda Warriors napravili seriju od 17-5 i poveli sa 50-42. Tada Rockets odgovaraju serijom 15-5, ali Warriors izjednačuju i na odmor se odlazi s izjednačenim rezultatom 57-57.


U trećoj četvrtini, kada god su Rockets krenuli naprijed, Warriors su ih stigli.


Na početku zadnje četvrtine, Andre Iguodala je pogodio tricu i Warriors su došli na 89-85. Tada se »probudio« Curry koji je samo u zadnjoj četvrtini zabio 23 koša. Rockets su 58 sekundi prije kraja zaostajali 107-104 nakon polaganja Hardena, a onda je Thompson zabio tricu 36.1 sekundi prije kraja koja je osigurala Warriorsima finale.