NBA

Toronto, Boston i New Orleans povećali vodstvo na 2-0. Hoće li Portland doživjeti metlu

Hina

REUTERS

REUTERS



U tri sinoć odigrane utakmice prvog kruga doigravanja sjevernoameričke košarkaške lige NBA Boston Celtics, Toronto Raptors i New Orleans Pelicans su poveli sa 2-0 u seriji na četiri pobjede.


Toronto Rapotors su slavili i u drugoj utakmici doigravanja protiv Washington Wizardsa koje su kod kuće svladali sa 130-119.


DeMar DeRozan je zabio 37 koševa za pobjedu, Jonas Valanciunas je dodao 19 koševa i 14 skokova, a CJ Miles 18. Kod Washingtona najbolji je bio John Wall koji je utakmicu završio sa 29 koševa i devet asistencija, dok je Mike Scott ubacio 20. Treća utakmica se igra u petak u Washingtonu.




Wizards su gubili sa 18 razlike na polovici treće četvrtine prije nego su proigrali i došli na 108-103. Međutim, Miles tada zaustavlja nalet Washingtona tricom, a DeRozan zabija sljedeća četiri koša za Toronto čija prednost opet raste na 12 koševa nešto više od šest minuta prije kraja.


Boston Celtics su također upisali pobjedu u drugoj utakmici doigravanja, sinoć su bili bolji od Milwaukee Bucksa sa 120-106. Jaylen Brown je postigao 30 pogodaka za domaću momčad, a Terry Rozier 23. Giannis Antetokounmpo je predvodio Milwaukee sa 30 koševa, devet skokova i osam asistencija, a Khris Middleton je dodao 25. Treća se utakmica igra u Milwaukeeju u petak.


New Orleans Pelicans su u gostima svladali Portland Trail Blazerse sa 111-102 za vodstvo od 2-0 u seriji na četiri pobjede, a najbolji im je strijelac bio Jrue Holiday sa 33 koša i devet asistencija. Anthony Davis je ubacio 22 poena uz 13 skokova, a Rajon Rondo 16 uz deset skokova za Pelicanse koji se vraćaju kući gdje će se igrati treća i četvrta utakmica.


CJ McCollum je zabio 22 koša, a Damian Lillard 17 za Portland.