Prvoligaš iz Mavrinca

Škrljevo pojačava momčad: Perkovićev i Štembergerov dolazak jamac ostanka

Zlatko Horvat

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Jasmin Perković se poslije pola sezone vraća u momčad »Škrljeva«. Tridesetšestogodišnji Riječanin, koji igra na poziciji krilnog centra, dva je mjeseca trenirao s »Kvarnerom 2010« po povratku iz Bahreina, ali nije se dogovorio s riječkim klubom. Do kraja sezone igrat će u zelenom dresu, u kojem je prošle sezone, zajedno s Davorom Kusom, odigrao jednu od najzapaženijih rola u očuvanju statusa A-1 ligaša.


– Perković je posljednje pojačanje na polusezoni, nakon što smo do kraja sezone potpisali ugovor sa Sinišom Štembergerom. To je ono što je trener Damir Rajković tražio, iskusne igrače – kaže Milan Vukajlović, sportski direktor »Škrljeva«, koje je rekonstruiralo momčad poslije smjene trenera i Rajkovićeve inauguracije.


– Otišli su Marasović, Vodopija, Bilalović i Milekić. Pred raskidom smo ugovora s Palčićem, koji traži zagarantirane minute, što trener Rajković ne može prihvatiti.




Rajković je naglavačke okrenuo momčad, dao veće minute i ovlasti Amerikancu Brianu Williamsu. Dolaskom Štembergera i Perkovića dobio je iskusnike, s kojima će biti puno lakše ostvariti cilj – ostanak. »Škrljevo« je trenutno na desetom mjestu s omjerom 3-10, ali po Rajkovićevu dolasku imaju omjer 2-1. Na dnu ljestvice je gužva (Alkar 4-8, Zabok 3-9, Škrljevo i Gorica 3-10, Kvarner 2010 i Hermes Analitica 2-11), stoga je za »davljenike« svaka pobjeda dragocjena.


Nova momčad »Škrljeva« predstavit će se večeras (18 sati) u prijateljskom susretu sa »Šibenikom, koji uspješno vodi Vladimir Anzulović.