Isprika suspendiranog kapetana

Oglasio se Štemberger: Kriv sam! Užasno mi je žao što je Mance nedužan stradao

Zlatko Horvat

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ



»Kriv sam! Užasno mi je krivo i žao mi je što je trener Marijan Mance nedužan nastradao. Ispričavam se Manceu, igračima i klubu – rekao je Siniša Štemberger, 37-godišnji igrač »Kvarnera 2010«, suspendiran do dogovora odvjetnika o načinu raskida ugovora. Štemberger se prvi put oglasio poslije crnog četvrtka prošloga tjedna, kada je došao na kraj treninga i šakom udario trenera Marijana Mancea. Nije to bio nimalo bezazlen udarac u glavu, posljedica je bio otok, krv iz nosa… Mance dva dana kasnije nije mogao voditi susret drugoga kola protiv »Zagreba«, tek jučer navečer prvi se put pojavio na treningu svoje momčadi.


– Želim istaknuti da navedeni incident nije bio posljedica nikakvog sukoba između mene i trenera Marijana Mancea. Moju nekontroliranu reakciju potaknuo je niz događaja koje ni na kakav način nije izazvao Marijan Mance. On je apsolutno uvijek maksimalno korektan u osnosima sa svim igračima, tako i samnom. Njegove metode rada su profesionalne, uvijek je spreman izaći u susret i pružiti podršku na terenu i izvan njega. Ovaj igrač bi poginuo za trenera kojem vjeruje, a to je Mance – poručio je Siniša Štemberger, koji je kao kapetan u posljednje dvije sezone držao svlačionicu pod kontrolom. No, ovoga puta nije uspio sam sebe iskontrolirati, udario je nekadašnjeg suigrača pa je bilo posla za policijske službenike, liječnike, odvjetnike… I bit će ga još.


Poslije dvaju domaćih tijesnih poraza u završnicama (Zadar, Zagreb). Riječani su se počeli pripremati za gostovanje u Šibeniku kod »Jollyja JBŠ« (subota, 19 sati), sastava koji je krenuo s dvije pobjede. U sastavu Šibenčana je Šime Špralja, bivši igrač riječkog sastava, s kojim je u smiraju prošle sezone raskinut ugovor…