NBA

Navijače doveo do delirija, LeBron očajan: Bogdanović sa sedam trica odveo Pacerse do pobjede

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović bio je najzaslužniji za 92-90 pobjedu Indiana Pacersa protiv Cleveland Cavaliersa u trećoj utakmici prvog kruga doigravanja NBA lige kojom su Pacersi poveli sa 2-1 u pobjedama u seriji koja se igra na četiri pobjede, on je za 35 minuta provedenih na parketu postigao 30 koševa (šut za dva 4-8, trica 7-9, slobodna bacanja 1-3) uz četiri skoka. 


Tri od sedam trica Bogdanović je pogodio u posljednjih 6:10 minuta utakmice, a u tom je razdoblju naš reprezentativac postigao 12 od ukupno 15 poena svog sastava, a sa 30 ubačaja postavio je svoj najbolji učinak u karijeri u posezoni.


Bogdanović je sredinom četvrte četvrtine u razmaku od samo 29 sekundi pogodio dvije uzastopne trice s iste pozicije na desnom krilu, a prilikom jednog od tih ubačaja bio je i fauliran te je pogodio i dodatno slobodno bacanje, a tim svojim pogocima je svoju momčad odveo do prednosti od 84-77. Prvu od te dvije trice Bogdanović je pogodio kod rezultata 77-77, a nakon što je izbacio loptu na njega je nespretno naskočio Kyle Korver i ponudio mu dodatno slobodno bacanje za četiri poena u jednoj akciji. Nakon što je George Hill u sljedećem napadu Cavsa pogrešno dodao uslijedio je protunapad Pacersa, a Bogdanović je dotrčao na istu poziciju s koje netom ranije pogodio tricu i još jednim dalekometnim ubačajem doveo navijače svoje momčadi u delirij.




Ipak, gosti iz Clevelanda uspjeli su se vratiti u dvoboj, LeBron James je uzvratio s dvije trice i jednim slobodnim bacanjem za poravnanje na 84-84, no potom je stvar u svoje ruke ponovno uzeo Bogdanović koji je polaganjem doveo Pacerse u vodstvo 86-84 3:08 minuta prije kraja, a zatim i još jednom tricom povisio na 89-84 2:26 minuta prije isteka vremena. 


Cavsi su tricom Kevina Lovea 7.7 sekundi prije kraja smanjili na 91-90, a zatim je Darren Collison pet sekundi prije zvuka sirene pogodio prvo i promašio drugo slobodno bacanje te ponudio priliku gostima da u preostalom vremenu tricom pokušaju “ukrasti” pobjedu, no pokušaj JR Smitha gotovo sa sredine igrališta nije bio precizan.


Bogdanović je sa sedam pogođenih trica izjednačio klupski rekord u doigravanju.


Uz Bogdanovića kod domaćih je odličan bio i Victor Oladipo sa 18 ubačaja, 6 skokova, 7 asistencija i 3 osvojene lopte, dok Cavsima nije pomoglo 28 pogodaka, 12 skokova i 8 asistencija LeBrona Jamesa.


Sljedeća utakmica ovih suparnika igrat će se također u Indianapolisu u noći s nedjelje na ponedjeljak.


U preostale dvije utakmice igrane u petak slavili su domaćini i tako smanjili omjer u seriji na 1-2. Washington Wizardsi su sa 122-103 nadigrali Toronto Raptorse, dok su Milwaukee Bucksi sa 116-92 bili bolji od Boston Celticsa. 


I Wizardsi i Bucksi su bili u situaciji da moraju pobijediti kako bi zadržali realne izglede za prolazak dalje, jer bi porazom pali u zaostatak od 0-3 kojega niti jedna momčad u povijesti nije uspjela nadoknaditi u NBA doigravanju, a u takvoj situaciji glavne zvijezde tih momčadi su reagirale na pravi način.


Wizardse su do uvjerljive pobjede u trećoj utakmici protiv Raptorsa vodili John Wall sa 28 koševa, 14 asistencija i 6 skokova te Bradley Beal sa 28 poena, dok su kod gostiju iz Kanade najefikasniji bili DeMar DeRozan sa 23 i Kyle Lowry sa 19 ubačaja. Četvrti susret ovih suparnika igrat će se ponovno u Washingtonu u noći s nedjelje na ponedjeljak. 


Bucksi su energetski fantastično otvorili utakmicu protiv Celticsa, sjajnom obranom već u prvoj četvrtini su stigli do prednosti od 27-12, a početkom drugog dijela već je bilo i 20 razlike za domaće te njihova pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Khris Middleton je sa 23 ubačaja, 8 skokova i 7 asistencija bio prvo ime Bucksa, Giannis Antetokounmpo je dodao 19 poena, 5 skokova i 6 asistencija, dok su kod Celticsa bolji od ostalih bili Al Horford sa 16 koševa i Greg Monroe koji je s klupe dodao 15 pogodaka i 12 skokova. I Bucksi i Celticsi će svoj četvrti susret igrati u nedjelju navečer u Milwaukeeu.