Kup Krešimira Ćosića

Košarkaši AO Škrljeva u Puli traže završnicu Kupa bez ozlijeđenog Bolčine

Zlatko Horvat

Tomaž Bolčina i Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Tomaž Bolčina i Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Bolčina mora na artroskopiju koljena, nužno je šivanje hrskavice, koja je pukla u jednom sudaru na treningu. Njegovo izbivanje trajat će minimalno mjesec i pol dana – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas imaju prigodu drugi put zaredom izboriti završni turnir Kupa Krešimira Ćosića, što će se igrati od 13. do 16. veljače. Momčad Damira Rajkovića apsolutni je favorit u gostujućem dvoboju s Pulom 1981, što se igra danas s početkom u 18 sati u Domu sportova Mate Parlov. No, sastav Adria Oil Škrljeva kreće na put s grčem u želucu, među putnicima neće biti 25-godišnji slovenski centar Tomaž Bolčina, koji je danas trebao imati premijeru u zelenom dresu. Bolčina je u sudaru na treningu ozlijedio koljeno, jučerašnja mangetska rezonanca u Sloveniji potvrdila je zle slutnje.


– Bolčina mora na artroskopiju koljena, nužno je šivanje hrskavice, koja je pukla u jednom sudaru na treningu. Njegovo izbivanje trajat će minimalno mjesec i pol dana – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva. – Operativni zahvat bit će obavljen idućeg tjedna. Vjerujemo da će Bolčina zaigrati početkom ožujka, kada za nas počinje najvažniji dio sezone.


Uz vjerojatno dvije utakmice Kupa Krešimira Ćosića i dva susreta četvrtfinala Alpe Adria Cupa (Sluneta), Bolčina će propustiti najmanje tri prvenstvene utakmice (Cibona, Vrijednosnice Osijek, Split). Rajkoviću se suzio manevarski prostor ispod koša.




– Ostali smo na Ušiću, Krstanoviću i Šarcu. Pomoći će i Cvitković. Nema nam druge nego uzdati se u vlastite snage.


Ozljeda Bolčine samo je još jedna u nizu ove sezone. Brian Williams i Josip Barnjak propustili su nekoliko utakmica u prvom dijelu sezone zbog ozljeda.


– Ne možemo vjerovati u to što nam se događa ove sezone. I kada je sve izgledalo idealno, upali smo u probleme.


Izostatak Bolčine ne bi se trebao osjetiti danas u Puli. Suparnik, kojeg vodi Riječanin Branimir Pavić, u donjem je domu Prve lige.


– I bez Bolčine imamo kvalitetu, ali moramo ući motivirano i ozbiljno shvatiti Puljane. Kup nosi zamke i treba biti spreman i maksimalno koncentriran. Pobjednika današnjeg susreta već čeka Cibona.

– Najprije nas čeka prvenstveni susret s njima, nakon toga ćemo razmišljati o Kupu – zaključuje Damir Rajković.