Premijer liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva dočekuju Goricu u vjerojatno posljednjem susretu sezone

Zlatko Horvat

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Postoji jedna nada za nastavak sezone koja se mjeri u promilima. Naime, »fenjeraš« Bosco trebalo bi pobijediti u Zaboku, a Adria Oil Škrljevo dobiti Goricu



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva u subotu susretom protiv Gorice u posljednjem kolu Premijer lige, u kojem sve utakmice počinju u 18 sati, vjerojatno završavaju sezonu. Doigravanje ostaje nedostižno, iako postoji jedna nada za nastavak sezone koja se mjeri u promilima. Naime, »fenjeraš« Bosco trebalo bi pobijediti u Zaboku, a Adria Oil Škrljevo dobiti Goricu.


– Nada još uvijek postoji i treba pobijediti da bi se ta šansa održala. Dečki su spremni, žele pobijediti i produžiti tu nadu. Svjesni smo da je malo vjerojatno da će Bosco slaviti u Zaboku, ali to je jedina opcija koja postoji – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


Petoplasirana Gorica ima 11, Adria Oil Škrljevo 9 pobjeda. Tu se najbolje vidi koliko su toga u Adria Oil Škrljevu prosuli u prvom dijelu sezone.




– Ostvarili smo u tom dijelu samo tri pobjede, ako dobijemo u subotu, u drugom bismo imali 7 pobjeda. Bilo bi to na tragu prošle sezone, dvije pobjede manje, nakon što smo u sezonu ušli s drugim konceptom što se tiče momčadi i načina rada. Te promjene u sastavu uvjetovale su i promjene unutar igre i tek smo na polusezoni došli do daha. S Uljarevićem smo dobili širinu na vanjskim pozicijama, ali trpjeli smo pod košem. Ušićem neće biti ni u posljednjoj utakmici, dok Bolčina zbog ozljede koljena nije odigrao nijednu utakmicu.


Ponovljeno je četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića, ali veliki korak naprijed je finale Alpe Adria Cupa.


– Izvukli smo dobru sezonu upravo zbog Alpe Adria Cupa. Zadovoljstvo je ogromno, gledam to s trenerske strane. Došli smo do završnice u konkurenciji moćnih momčadi što se tiče organizacije i financija, velika je to stvar za klub i cijelu momčad. I igrači su napredovali, a klub je vidio kako je igrati u dva natjecanja kroz sezonu. U početku je trpjelo prvenstvo, ali ne zbog Alpe Adria Cupa, već zbog čitavog niza ozljeda. Čast je što smo na kraju bili drugi i igrali jedan veliki finale.


Za kraj stiže Gorica, momčad koja je odmah iza vodećeg »pokera«.


– Gorica igra u dobrom ritmu. Napravili su najveći pomak ove sezone, nešto kao mi lani. Imaju deset igrača koji igraju ravnopravno, na 20 minuta. Moramo odigrati kolektivnu utakmicu, postaviti se kao momčad, to je ključ uspjeha. Željeli bismo se navijačima zahvaliti pobjedom, desetom ove sezone u prvenstvu, što bi bilo dobro s obzirom na to koliko smo ih imali nakon prvog dijela…