NBA liga

Golden State i Houston u finalu Zapada

Hina

Reuters

Reuters



Golden State Warriors i Houston Rockets igrat će u finalu Zapadne konferencije nakon što su sinoć obje momčadi u petoj utakmici konferencijskog polufinala svladale New Orleans Pelicanse, odnosno Utah Jazz.


Golden State je u Oaklandu sa 113-104 slavio protiv New Orleansa i zaključio seriju sa 4-1, Stephen Curry je zabio 28 koševa, Kevin Durant je dodao 24, a Kyle Thompson 23 za Warriorse koji su upisali 15. pobjedu zaredom u doigravanju na domaćem terenu i tako se izjednačili s rekordom Chicago Bullsa iz sezone 1990./91.


Anthony Davis je predvodio New Orleans s double-doubleom, petim u seriji, zabivši 34 koša i ugrabivši 19 skokova. Jrue Holiday je ubacio 27 koševa uz 10 skokova i 11 asistencija za New Orleans.




Warriors su na poluvremenu vodili sa 59-56, ali su onda drugi dio utakmice otvorili sa pet koševa zaredom i povećali prednost na 13 razlike. Pelicans su dvije minute prije kraja napravili seriju od 18-2 kojom su došli na 107-100, ali ih je zaustavio Draymond Green sa šutom kojim se Warriors vraćaju u igru.


Houston Rockets su u petoj utakmici na svom terenu bili bolji od Utah Jazza sa 112-102 i zatvorili seriju također s rezultatom od 4-1.


Do pobjede ih je vodio raspoloženi Chris Paul koji je utakmicu završio sa 41 poenom, od čega je 20 zabio u zadnjoj četvrtini.


I dok su momčadi bile izjednačene u drugoj četvrtini, dvije Paulove trice i još jedna P.J. Tuckera prije poluvremena dovele su Houston u vodstvo od 54-46.


U trećoj četvrtini, Jazz izjednačuje pa čak i prelazi u vodstvo zahvaljujući Donovanu Mitchellu koji je zabio 24 koša prije nego je morao napustiti igru zbog ozljede. Bez svog najboljeg igrača, Jazz ne može pratiti Rocketse koji se odvajaju u zadnjoj četvrtini zahvaljujući tricama Paula i Tuckera i zakucavanju Jamesa Hardena (18 koševa) sedam minuta prije kraja.


ZAPADNA KONFERENCIJA-polufinale:Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 113-104Golden State se s rezultatom 4.1 u seriji na četiri pobjede plasirao u finale KonferencijeHouston Rockets – Utah Jazz 112-102

Houston se s rezultatom 4-1 u seriji na četiri pobjede plasirao u finale Konferencije