NBA liga

Golden State Warriors i Houston Rockets nadomak konferencijskog finala

Hina

Reuters

Reuters



Branitelji naslova prvaka Golden State Warriors i Houston Rockets su nadomak plasmana u konferencijsko finale nakon što su sinoć u četvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferencije bili bolji od svojih suparnika New Orleans Pelicansa i Utah Jazza.


Golden State Warriors su u gostima svladali New Orleans Pelicanse sa 118-92, a do pobjede ih je vodio Kevin Durant sa 38 koša. Warriorsi sada vode sa 3-1 u seriji na četiri pobjede i plasman u finale mogu ostvariti u utorak kada se u Oaklandu igra peta utakmica. Stephen Curry je dodao 23 koša, a Klay Thompson 13 za Warriorse.Kod Pelicansa najbolji je bio Anthony Davis koji je utakmicu završio sa 26 poena i 12 skokova. E’Twaun Moore je ubacio 20 koševa, a Jrue Holiday 19.

Golden State je imao šut iz igre 48.4 posto, a trice 33 posto, dok je New Orleans bio slabiji sa 36.4 posto šuta iz igre i svega 15 posto trica.


Warriorsi su u prvoj četvrtini imali prednost od 18 koševa, na poluvremenu su dopustili Pelicansima da im se približe na sedam razlike, ali su onda na početku treće četvrtine opet povećali prednost zahvaljujući seriji od 10-2 kojom su došli na 71-56 nakon samo dvije minute od početka drugog poluvremena. Najbliže što su se Pelicans približili Warriorsima bilo je 11 koševa prije nego su gosti ostvarili prednost od čak 23 koša i vodili sa 94-73 nakon tri četvrtine.




Houston Rockets su također na jednu pobjedu od plasmana u konferencijsko finale, sinoć su sa 100-87 u gostima svladali Utah Jazz. Peta je utakmica također na rasporedu u utorak i igra se u Houstonu.


Rockets su kao i Golden State pokazali dominaciju u četvrtoj utakmici, na početku druge četvrtine imaju prednost od 15 koševa (38-23) zahvaljujući Jamesu Hardenu koji je u tom periodu utakmice ubacio 14 koševa.


Međutim rookie Donovan Mitchell je Utah uspio dovesti na zaostatak od pet koševa (51-46) do poluvremena. Houston u nastavku utakmice opet preuzima kontrolu, a do pobjede ih vodi Harden sa 24 poena i Chris Paul sa 27 poena koji je jučer proslavio svoj 33. rođendan.


Najbolji strijelac Utaha bio je Mitchell sa 25 koševa dok je Rudy Gobert ubacio 11 koševa i dodao tome 10 skokova.


ZAPADNA KONFERENCIJ


-polufinale:New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 92-118(Golden State vodi 3-1 u seriji na četiri pobjede) Utah Jazz – Houston Rockets 87-100(Houston vodi 3-1 u seriji na četiri pobjede)